Backen hyllas: "Älskar vartenda skär"

Rögle är utslaget ur SM-slutspelet. Men i besvikelsen var det en spelare som fick sitt stora genombrott. –Jag älskar vartenda skär Adam Engström tar, säger Skellefteåtränaren Robert Ohlsson efter att hans lag tagit sig vidare.

Rögles Adam Engström under söndagens sjätte kvartsfinal mot Skellefteå.

Rögles Adam Engström under söndagens sjätte kvartsfinal mot Skellefteå.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Ishockey2023-03-26 19:13

Rögles tränare Cam Abbott var nöjd med sitt lags insats. Men Skellefteå var numret för stora och avancerade till semifinal efter klara 5–1 (4–2 i matchserien) i Catena arena.

– Vi spelar vår bästa hockey för säsongen under slutspelet. Vi fick inte den bästa starten med ett tidigt mål i baken, men fansen gav oss tillbaka energin på ett fantastiskt sätt. Det är en underbar publik våra spelare får spela framför. Jag tycker vi kan vara stolta över hur vi kämpade, säger Abbott som under slutspelet fått se 19-årige Adam Engström bli lagets bäste poänggörare.

"Stuckit ut"

Det gick inte motståndartränaren Robert Ohlsson förbi.

– Han ser häftig ut. Det är en ung spelare som vågar spela hockey och som är svår att coacha emot. Han har verkligen stuckit ut och kommer bli spännande att följa. Vi ska vara glada över att svensk hockey fostrar sådana spelare, säger Ohlsson om Engström.

Engström själv var lite av en huvudperson även under match sex. Först for hans klubba upp i ansiktet på lagkompisen Anton Bengtsson, vilket märkligt nog ledde till en Skellefteåutvisning, och kort senare blev han själv utvisad efter att ha spelat med en trasig klubba.

"Kul att bli hyllad"

– Jag kände att min klubba åkte upp, och trodde att domaren pekade på mig. När jag slapp åka ut blev jag glad. I det andra läget var pucken mellan mina skridskor och jag tänkte inte på att släppa klubban. Klantigt!, säger Engström.

Men så klart var det bara en mindre missräkning i vad han kommer minnas som ett personligt genombrott.

– Kul att bli hyllad och att folk tycker jag gör något bra. Jag har tagit för mig mer under slutspelet. Samtidigt hade jag hellre gått längre och gjort färre poäng individuellt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!