Nya backen om smällen: "Träffar mig i skallen"

En tuff smäll mot huvudet har hållit Vimmerby Hockeys Hugo Enock borta från spel under en längre period. Nu genomgår han hjärntrappan för att komma tillbaka. "Vi har en plan och håller den", säger backen.

Hugo Enock hoppas kunna vara tillbaka i spel för Vimmerby Hockey inom en snar framtid.

Hugo Enock hoppas kunna vara tillbaka i spel för Vimmerby Hockey inom en snar framtid.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2021-10-28 21:30

Det var den 6 oktober i hemmamatchen mot Hanhals som Hugo Enock, ny i Vimmerby inför den här säsongen, fick en smäll mot huvudet.

– Jag minns att jag fick pucken i mittzon och la ner den i zonen. Sen såg jag att en av deras spelare kom mot mig, så jag försökte vara beredd med kroppen. Men han höjer sina armar i sista stund och träffar mig i skallen så jag faller bakåt i isen, säger 23-åringen.

Sedan dess har han inte spelat en minut. 

– Jag håller på med hjärntrappan för att ta mig tillbaka. Vi har en plan och håller den, säger Enock.

De två föregående säsongerna spenderade han i Hudiksvalls HC, i den östra Hockeyettan. 

Varför föll valet på Vimmerby?

– Staffan (Lundh, tränare) och "Mogge" (Morgan Persson, klubb- och sportchef) är anledningarna. Jag mötte VH med Hudik en gång och då blev det åka av. Så jag visste att det var väldigt bra spelare här nere och stort fokus på hockeyn. Men framför allt är det är skönt med en tränare som man kan lita på och som man vågar prata med.

På fredag ställs hans VH mot HC Dalen på bortais. Ett VH som gått urstarkt hittills och som är med i den absoluta toppen av serien.

Vad är den stora anledningen till er fina start?

– Det är en tajt grupp där ingen faller ur ledet och börjar tänka på sig själv och sina egna poäng. Vi gläds åt varandra och det är viktigt.

* Vimmerby Tidning direktrapporterar från fredagens match, med start klockan 18:45!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!