Backen om VH:s förluster: "Inte varit chanslösa"

Vimmerby Hockey har haft det tufft mot topplagen den här säsongen. Nu är striden om Allettan-platserna stenhård – men VH-backen Oskar Lindgren är inte orolig. "Vi kommer fixa en plats", säger han inför derbyt mot Nybro.

"Det är små situationer som avgjort", menar VH-backen Oskar Lindgren när han får säga sitt om toppmatcherna.

"Det är små situationer som avgjort", menar VH-backen Oskar Lindgren när han får säga sitt om toppmatcherna.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2020-11-24 15:29

Vimmerby Hockey har inte vunnit en enda match mot lagen som ligger över dem i tabellen i årets upplaga av Hockeyettan. Förra veckan kom säsongens andra förlust mot både Troja/Ljungby och Karlskrona. 

– Det har varit tuffa matcher mot bra lag. Det är bara synd att vi inte fick med oss någon poäng mot Karlskrona (förlust med 3–2), för vi var ganska bra, säger backen Oskar Lindgren.

Varför har ni så svårt mot topplagen, tror du?

– Jag skulle säga att det beror på att lagen är så jämna i år. Vi har varit med i varje match, så det är inte så att vi har varit chanslösa mot topplagen. Det är små situationer som till slut avgjort. 

Ett annat lag man heller inte vunnit mot hittills är rivalen Nybro. Senast lagen möttes lyckades Vikings knipa en viktig 2–1-seger i Vimmerby. På onsdag kväll väntar returmötet, som är ett ruskigt viktigt möte. Inför matchen ligger VH fyra i serien, med 26 inspelade poäng, medan Nybro ligger sexa med 24 poäng. Mellan dem finns Mörrum på 25 poäng. 

– Nybro är starka i powerplay och är också kompakta bakåt. Sen har de en duktig målvakt, säger Oskar Lindgren.

Vad måste ni göra för att vinna?

– Våga spela. Gör vi det så ska det nog gå vägen. 

På frågan om han börjar bli orolig för att Allettan-platsen ska glida VH ur händerna är det ingen tvekan. Lindgren är säker på att den inte kommer göra det.

– Nej, vi kommer att fixa en plats.

Vi direktrapporterar VH:s bortamatch mot Nybro på onsdag. Nedsläpp är klockan 19:00 och ni kan följa matchen på www.vimmerbytidning.se. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!