Lindgren slog till igen: "Godkänd match"

Han har utvecklats till något av en specialist på att göra mål – från sin backposition. Mot Nybro slog Oskar Lindgren till igen. Den här gången räckte det bara till en poäng.

Oskar Lindgren gjorde sitt sjätte mål för Vimmerby Hockey den här säsongen. VH föll till slut i förlängning mot Nybro.

Oskar Lindgren gjorde sitt sjätte mål för Vimmerby Hockey den här säsongen. VH föll till slut i förlängning mot Nybro.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2022-11-27 19:03

Drygt två minuter kvar av matchen. Vimmerby Hockey jagar en kvittering till 3–3 hemma mot Nybro Vikings. Då dyker Oskar Lindgren upp och trycker in kvitteringen, med sitt sjätte mål för säsongen. Det gör backen till lagets bäste målskytt hittills den här säsongen, tillsammans med Hugo Ollila.

Och målet mot Nybro var läckert. Jakob Karlsson drog upp det och serverade Lindgren, som var säkerheten själv framför mål.

– Jag smög ner lite i slottet och "Jagge" (Jakob Karlsson) är ett geni till passningsspelare, så det var bara att förbereda sig. Den passningen har kommit flera gånger den här säsongen, om man säger så, säger Oskar Lindgren.

Det målet innebar också förlängning, där VH drog det kortaste strået. Nybros Eero Savilahti fick i princip öppet mål och kunde avgöra till gästernas fördel.

– Förlängningen är lite lotto. Känslan var ändå bra, eftersom vi gjorde 3–3 precis innan. Men det är små marginaler. Vi har ett två mot ett-läge precis innan och sen kontrar de och avgör istället, säger Lindgren och fortsätter:

– Det är surt... Vi kommer tillbaka flera gånger om i matchen men slarvar tyvärr när vi släpper in 3–2. Där får jag ta på mig det en del, eftersom jag försvann lite vid den situationen.

Både han och laget stod dock för en bra insats och tryckte stundtals ned Nybro.

– Godkänd match, kan jag ändå tycka. I slutändan så får vi vara nöjda med den poängen, med tanke på att vi kvitterar sent, säger Lindgren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!