Backklippans hyllning till laget: "Alla var superbra"

Vi har vant oss vid backklippan Pelle Ström. Den defensiva giganten. Men målskytten Pelle Ström? Jo, det också. Mot Halmstad klev han fram och satte avgörande 5–3. "Alltid skönt att göra mål", sa Ström och skrattade.

Pelle Ström firar 5-3 för VH mot Halmstad.

Pelle Ström firar 5-3 för VH mot Halmstad.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-01-10 22:28

Det märktes tydligt att han njöt av målet, men kanske framför allt av segern – och lagets prestation. Och det med bakgrund av förutsättningarna inför matchen mot Halmstad, med så många duktiga spelare borta.

– Klart att man är glad nu. Alla var superbra och vi visar sånt hjärta därute. Kolla hur Isac (Andersson) slänger sig och täcker skott i slutet och hur Isac Göransson offrar sig. Precis alla gör det så jäkla bra. Ingen faller ur ramen och vi kommer verkligen samman som lag. Och det är väl så att många tycker det är kul att spela mycket. 

Så hade vi den här detaljen också med Pelle Ström som målskytt. Han är ingen van sådan, men såg möjligheten i slutet när VH ledde med 4–3. Då tog Ström fart, rundade motståndarkassen och...

– Ja, jag kom runt och försökte sätta den vid förstastolpen. Pucken gick in och det var såklart en skön känsla, säger Pelle med ett stort leende. 

Som så många andra i laget tycker han att det här var en av de bästa och skönaste segrarna på hela säsongen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!