Backman hittade inte rätt i Vimmerby – klar för rivalen

Kristoffer Backman, 23, hade svårt att imponera i Vimmerby och någon fortsättning blir det inte. Han är klar för rivalen Tranås AIF.

Kristoffer Backman har kritat på för Vimmerbys rival Tranås. Därmed blev det bara en säsong i Vimmerby.

Kristoffer Backman har kritat på för Vimmerbys rival Tranås. Därmed blev det bara en säsong i Vimmerby.

Foto:

Ishockey2017-05-27 07:52

Kristoffer Backman och Vimmerby Hockey går skilda vägar efter bara en säsong. Backman anslöt till VH inför säsongen efter tre starka säsonger i Östersund – där han låg på omkring 15 mål per säsong.

På 44 matcher i Vimmerbydressen blev det däremot bara fyra mål och tre passningspoäng.

I fredags skrev han på ett kontrakt med Tranås som sträcker sig över nästa säsong.
– Vi ska ge honom en bra miljö att utvecklas i. Han hade det väl lite motigt i Vimmerby men ibland är det så att man känner i en omgivning där man inte får ut sitt spel. Men jag är övertygad om att han kommer att lyckas i vår miljö och passa in här. Han kommer att synas en hel del i målprotokollet, säger Stefan Fransson, sportchef i Tranås AIF, till Tranås Tidning.

I Tranås återförenas Backman med Charles Franzén, en tränare som han hade i Östersund. Just nu är Backman i Australien och spelar hockey i Melbourne Ice.

Redan förra säsongen var Tranås ute efter honom och nu fick de napp.
– Vi var ute efter honom redan förra året men då hamnade han i Vimmerby i stället. Nu träffade jag honom nere i Australien när jag var där i april och sådde lite frön då. Han ska vara en målskytt är tanken, säger Fransson till Tranås Tidning. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!