Backman om uppbrottet: "Jag bad inte om det här"

Det kom som lite av en överraskning att Eric Backman plötsligt lämnar Vimmerby Hockey. Så var det även för honom själv, menar han. "Jag tycker inte att jag fått en rättvis chans", säger han.

Eric Backman.

Eric Backman.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2021-01-08 20:00

Eric Backman plockades in till Vimmerby från konkurrenten och derbyrivalen Kalmar HC inför den här säsongen. När grundserien nu avslutats och VH står inför sin första match i Allettan så kommer den 27-årige backen inte finnas med på isen. Under fredagen kommunicerade VH ut att Backman lämnar klubben och att kontraktet bryts. 

När Sporten når Backman är han i bilen på väg hem till Södertälje. 

– Egentligen så vet jag inte vad det beror på. Jag bad inte om det här själv, men jag antar att det handlar om min spelstil. Jag tycker inte att jag fick någon rimlig och rättvis förklaring till varför, säger Eric Backman och utvecklar:

– Det är ganska uppstyrt spel och mycket rakare spel. Man ska spela med mindre risk. Samtidigt så levde jag inte upp till förväntningarna, varken mina egna eller klubbens, och det är jäkligt surt att det blir så här. Det är en törn för självförtroendet. 

Är det här något som varit på gång under ett tag eller kom det som en överraskning?

– Alltså, vi har ju haft fullt upp med matcher så det har inte varit på gång. Det var skönt att vi tog oss till Allettan. Sen fick jag plötsligt beskedet att jag inte skulle få spela så mycket och att de inte kunde garantera mig speltid. Då kan jag inte sitta och vara hejarklack. Men jag tycker inte att jag fått en rättvis chans. 

Hur han går vidare nu vet han inte. 

– Min agent jobbar för fullt. Han fick ju veta det här lika hastigt som jag. Vi får se vad vi kommer fram till, jag är öppen för allt egentligen. Det var ju inte min tanke att lämna nu, säger han och tillägger:

– Tränaren gör det som är bäst för klubben och det han tror på, så det får man köpa. Jag har inget ont att säga om VH som förening och jag trivdes jättebra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!