Backmans häftiga äventyr 1 600 mil bort

Hockeyproffs – i Australien. Snart drar VH-forwarden Kristoffer Backman iväg på sitt livs äventyr. – Det blir häftigt. Jag ska spela i ett lag som heter Melbourne Ice, säger han.

Kristoffer Backman, som värvades till Vimmerby från Östersund, förlänger säsongen i Melbourne Ice. Den 4 april lyfter flyget.

Kristoffer Backman, som värvades till Vimmerby från Östersund, förlänger säsongen i Melbourne Ice. Den 4 april lyfter flyget.

Foto:

Ishockey2017-03-24 09:10

Australien, med en medeltemperatur på cirka 20 grader, är knappast känt som något ishockeyland.

Men jodå.

Bortom stränderna finns det en nationell liga där lag som Adelaide Adrenaline, Perth Thunder, Melbourne Ice och Sydney Bears spelar.

Faktum är att Australian Ice Hockey League (AIHL) är på frammarsch. Förra året var självaste Wayne Gretzky på plats i Sydney för att göra reklam för ishockeyn.

Kristoffer Backman, som den gångna säsongen var forward i Vimmerby Hockey, har högst oväntat värvats till Melbourne Ice.

Nå, hur kommer det sig?
– Challe Franzén, som jag känner sedan tiden i Östersund, är aktiv i Melbourne. Så han ringde och frågade om jag var intresserad. Och varför inte? När möjligheten dök upp var det bara att tacka ja.

Vad vet du om ligan?
– Inte så mycket. Det är jättesvårt att veta vilken nivå det är på ishockeyn där. Det verkar som att varje lag har några importer. I övrigt är det inhemska spelare.

Kristoffer Backman flyger till Australien den 4 april. Hans nya lag spelar sina hemmamatcher i  O´Brien Group Arena, som ligger vid hamnen i Melbourne. Det finns plats för 6 500 åskådare.
– Ligan startar i slutet av april och pågår fram till augusti, säger Backman.

Hur det blir när han kommer hem till Sverige igen vet han inte.
– Ärligt talat har jag inte funderat så mycket på det än. Jag och Danne Stolt (VH:s sportchef) för en dialog om framtiden. I det här läget kan jag inte säga mycket mer än så.

Vad tycker du om din debutsäsong i Vimmerby?
– Som forward hade jag önskat mig mer mål framåt (fyra mål på 44 matcher). Men jag har kämpat på och utvecklat andra delar i mitt spel. Jag har blivit bättre i defensiven, säger Kristoffer Backman.

Vi får se om det blir en fortsättning i VH-tröjan. Först väntar alltså Australien och Melbourne Ice.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!