Bäckström klev av skadad: "Extremt sårbar"

Colorado vann med 3–0 över Arizona i den första åttondelsfinalen mellan lagen. Samtliga mål kom inom en och en halv minut. Nicklas Bäckström lämnade skadad isen under mötet mellan Washington och New York Islanders. Islanders vann med 4–2.

Colorado firar segern över Arizona.

Ishockey2020-08-13 05:45

Den svenske stjärnan blev stenhårt tacklad redan i matchinledningen av Anders Lee. Bäckström lämnade matchen en kort stund, återvände, men klev av efter första perioden.

Washingtons tränare Todd Reirden hade ingen mer information om skadeläget, men var irriterad efteråt:

– Vi uppdaterar i morgon, han kommer att undersökas ytterligare. Han kunde så klart inte slutföra matchen. Det var en sen tackling på en spelare som var i en position där han var extremt sårbar, sade Reirden som satte en jaktstämpel på situationen.

Anders Lee blev utvisad för interference efter tacklingen och blev indragen i två slagsmål efteråt.

Fyra raka mål

Washington inledde målgörandet genom TJ Oshie som fixade 2–0 halvvägs in i andra perioden. Men New York Islanders Jordan Eberle reducerade och inför tredje perioden var ställningen 2–1 till Washington.

Anders Lee kvitterade i tredje periodens första minut, och därefter tappade Washington greppet om matchen.

– Vi kände oss bra och vi skapade chanser men den (pucken) gick helt enkelt inte in. När vi gick in i tredje var det med samma mentalitet – att fortsätta gasa och fortsätta med puckar mot nätet, säger Anders Lee.

Islanders strategi lyckades, laget gick om och vann med 4–2.

– Det känns som att vi rent mentalt inte riktigt var där, säger Washingtons TJ Oshie om tappet i tredje.

"Bra känsla"

Det dröjde innan pucken hittade in i mål i den första åttondelsfinalen mellan Colorado och Arizona i NHL-bubblan i Edmonton.

Men 13 minuter in i tredje perioden lossnade det för Colorado då man fixade 3–0 på mindre än en och en halv minut.

Första målet kom i powerplay då Nazem Kadri petade in returen efter ett skott från Cale Makar. Tio sekunder efter det kom nästa Coloradomål, den här gången av JT Compher.

Och dryga minuten senare sattes spiken i kistan då Gabriel Landeskog mitt i en tackling passade till Mikko Rantanen som hittade en lucka hos Darcy Kuemper i Arizonas bur.

– Det skapar en bra känsla framåt, säger Kadri om att vinna den första slutspelsmatchen.

För Elias Pettersson och Jacob Markström blev det bästa tänkbara start på slutspelet när deras Vancouver slog tillbaka St Louis med 5–2 i öppningsmatchen. Petterson svarade för 2–1-målet i mitten av den andra perioden och Markström räddade totalt 29 skott i matchen.

Philadelphia besegrade Montreal med 2–1 i lagens första åttondelsfinalmöte.

Fakta: Åttondelsfinalerna i Stanley Cup

Efter ett specialupplägg för att få fram de åtta lag som går vidare i NHL-ishockeyns Stanley Cup-slutspel återgår upplägget till det normala, med bäst av sju matcher.

Östra konferensen:

Tampa Bay-Columbus 1–0 i matcher. Nästa möte natt mot fredag svensk tid.

Philadelphia-Montreal, 1–0 i matcher. Nästa möte natt mot lördag svensk tid.

Washington-New York Islanders, 0–1 i matcher. Nästa möte natt mot lördag svensk tid.

Boston-Carolina, 1–0 i matcher. Nästa möte natt mot fredag svensk tid.