Bäckström nådde 1 000 poäng – trots förlust

Ett mål och en assist fick Nicklas Bäckström att nå drömgränsen på 1 000 NHL-poäng. Men trots hans bidrag fick Washington se sig besegrat när Edmonton smällde in 4–3 i förlängningen.

Nicklas Bäckström har nu 1|000 NHL-poäng efter ett mål och en assist i matchen mot Edmonton.

Ishockey2022-03-10 07:17

Efter en mållös förstaperiod tog det inte mer än 2 minuter och 17 sekunder innan Nicklas Bäckström gav sitt Washington ledningen mot hemmalaget Edmonton på torsdagsnatten, svensk tid.

Men trots den starka inledningen i andra perioden dämpades glädjen efter tio minuter när Edmontons Kailer Yamamoto kvitterade till 1–1. Och strax före periodvilan gav Cody Ceci hemmalaget ledningen.

I tredje perioden stod Bäckström för en assist när Capitals kvitterade till 2–2. Gävlesonen kunde därmed fira att han nått drömgränsen – 1 000 NHL-poäng.

Men glädjen blev inte långvarig. Efter att Edmonton gjort ännu ett mål och fansen hade räknat hem segern visade sig sporten från sin mest spännande sida: Med bara sekunder kvar av sista ordinarie perioden satte Washingtons T.J. Oshie 3–3 när matchklockan stannade på 18.58.

Bäckströms Washington höll dock inte hela vägen utan fick se sig besegrade när Edmonton satte 4–3 i förlängningen.