Bakslag för forwarden – tvingas till vila

Vimmerby Hockey ska spela sju matcher på 17 dagar. Det återstår att se hur mycket Max Popovic kan vara med. Forwarden kommer i alla fall missa de två första matcherna mot Kallinge/Ronneby och Mörrum, då han fortfarande känner av sviterna efter covid-19.

Max Popovic måste vila.

Max Popovic måste vila.

Foto: Jonathan Åhman

Ishockey2020-12-17 16:19

Max Popovic var en av de första VH-spelarna som drabbades av covid-19. Han var också en av de första spelarna som började träna igen i förra veckan. 

Men sedan tog det stopp.

Popovic har fått problem med lungorna och tränar inte för tillfället.

– Vi tar såklart inga risker. Man måste ge spelarna mer tid om de behöver det. Det är farligt att sätta igång för tidigt, säger VH-tränaren Phil Horsky.

Han tillägger:

– Jag pratade med Tommy Samuelsson i Zürich tidigare i veckan. Där har de ett protokoll som spelarna måste följa innan de får spela igen. Ett "return-to-play"-protokoll. Det är jättebra. I Sverige finns det inte något sådant protokoll, men vi måste ändå tänka på spelarnas säkerhet.

I övrigt meddelar Horsky att alla spelare är tillgängliga till fredagens viktiga hemmamatch mot Kallinge/Ronneby. Bland annat gör forwarden Johan Schreiber en intressant debut i VH-tröjan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!