"Bara Modigs och Pelle är kvar"

Skövde och Vimmerby har stött på varandra otaliga gånger de senaste fem-sex åren. Nu är det dags igen – i Allettan. För Adam Rundqvist är de här matcherna speciella med tanke på kopplingen till Vimmerby. – Det ska bli roligt att möta dem, men jag känner inte igen så många i laget längre. Från min tid i klubben är det väl bara Macke Modigs och Pelle Ström som är kvar.

Efter två fina säsonger i Vimmerby kritade Adam Rundqvist på för Skövde, en klubb som han har tillhört de tre senaste säsongerna. ”Vi spelar inte direkt någon publikfriande hockey”, säger han om sitt eget lags spel. Foto: Viktor Allvin

Efter två fina säsonger i Vimmerby kritade Adam Rundqvist på för Skövde, en klubb som han har tillhört de tre senaste säsongerna. ”Vi spelar inte direkt någon publikfriande hockey”, säger han om sitt eget lags spel. Foto: Viktor Allvin

Foto:

Ishockey2016-12-23 14:00

Efter två lyckosamma säsonger i Vimmerby Hockey, styrde Adam Rundqvist kosan mot nordväst. Skövde blev hans nya klubbadress – och där har han varit de tre senaste säsongerna.

– Det var ett tag sedan jag var ung och lovande, säger 26-åringen och garvar.

Numera är han inte bara spelare, utan även marknadsansvarig på halvtid. En roll som Rundqvist trivs med.

– Eftersom jag jobbar med sälj i mitt ordinarie jobb, så passade det här bra också. Men jag kan säga att det är fullspäckade dagar.

”Simpelt spel”

Ekonomiskt är Skövde på rätt väg efter krisen för några år sedan och det satsas hårt på hockeyn i staden.

– Vi ska få en ny isyta (träningshall) 2018 och sen ska vår matcharena också fräschas upp. Det känns spännande. Ekonomiskt var det viktigt att vi tog oss till Allettan. Mot de sämre lagen i serien har vi haft runt 800 åskådare och 1300 mot topplagen. Vi hade säkert tappat flera hundra åskådare om vi hamnat i Fortsättningsserien.

Skövde tog sig till Allettan med knapp marginal. Sportsligt har det gått sådär.

– Vi har varit lite ojämna. Defensivt är vi starka, men i vissa matcher har vi haft lite övermod och då har vi blivit straffade. Håller vi oss till ett simpelt spel så är vi ganska så svårslagna. Vi spelar inte direkt någon publikfriande hockey.

Stort driv

Han håller Borlänge som det klart starkaste laget från den västra serien – och att det är jämnt skägg mellan de övriga fyra (Mariestad, Lindlöven, Skövde och Kumla).

Trots att Skövde på papperet har en svagare trupp än under Adam Rundqvist tidigare säsonger, så tycker den förre VH-centern att det är roligare i år:

– Vi har inte lika många namnkunniga och erfarna spelare, men det vägs upp av att vi har bättre gemenskap i gruppen och det finns ett stort driv och engagemang. Nye tränaren Tomas Kempe är också riktigt bra.

Har det hänt något i truppen sedan ni blev klara för Allettan?

– Jag vet inte om ska fylla på med någon spelare, men jag tror vi klarar oss bra på det vi har.

I premiären får Skövde tuffast möjliga motstånd, Troja/Ljungby hemma.

– Jag hoppas att Trojaspelarna käkar mycket julmat, haha.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!