Bärgård tog kampen och fick igång laget

Jesper Bärgårds match mot Tranås blev väldigt händelserik. Förutom sitt viktiga mål visade han också vägen för sitt VH flera gånger om genom sina fajter och sitt fysiska spel.

Jesper Bärgård var inblandad i flera fajter i matchen mot Tranås.

Jesper Bärgård var inblandad i flera fajter i matchen mot Tranås.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2019-10-12 18:31

Jesper Bärgårds Vimmerby Hockey slog Tranås i ett mycket tufft derby borta i Stiga Arena under lördagen. Bärgård var absolut en av huvudpersonerna under matchen. Dels satte han det viktiga 3–1-målet för VH, dels var han inblandad i två slagsmål där han och hans motståndare ena gången fick sätta sig i utvisningsbåset (2+2). Det stärkte sannerligen VH, som visade moral och tryckte till Tranåsspelarna i varje duell.
– Lite feelingen har man ju att man vill få igång laget när man tar en fajt. Men han jag slogs mot var ju på mig redan i början och jag var chockad över att han vågade gå på mig. Vi höll på att käka upp dem och de var lite darriga, då passar det bra att vinna en fajt. Det boostar bara oss, säger Jesper Bärgård.

Bärgård satte reduceringsmålet för VH i den första perioden och det var inte ett av hans svåraste mål under karriären.
– Jag står där jag ska vara och det var skönt att få göra mål igen, säger han och förklarar hur tankarna gick under matchen:
– Jag tycker Tranås börjar darra när vi äter ikapp och gör 3–2 och 3–3. De har ju torskat två matcher nu på slutet så deras självförtroende är kanske inte heller på topp.

VH visade verkligen att man bara skulle ha en seger med sig från Tranås.
– Det kändes som vi bara skulle käka upp dem den här matchen. Efter 3–0 så säger vi till varandra "fan, det är bara att köra på", och det finns inget annat att göra åt saken. Och det är en jävla moral vi visar att kunna vända. Det här behövde vi verkligen, säger Bärgård.
Hur påvekades du och ni av Peter Nordströms avgång imorse?
–Först och främst är det tråkigt att det blev som det blev. Men oavsett utgång så kändes det som vi hade bestämt oss för att vinna redan innan. Det var en laginsats. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!