BEKFRÄFTAT: PHIL HORSKY BLIR NY TRÄNARE FÖR VIMMERBY HOCKEY

Som vår tidning avslöjade i förra veckan var österrikaren Philippe Horsky Vimmerby Hockeys huvudspår som ny tränare. I dag blev det officiellt att han tar över.

Foto:

Ishockey2018-04-16 13:01

Vimmerby Hockeys jakt på en ny huvudtränare är över. Under en tid har man fört samtal med den österrikiske tränaren Philippe Horsky och i dag meddelade klubben att kontraktet är skrivet.

Som spelare har Phil Horsky 86 A-landskamper för Österrike i bagaget, spelat tre VM-turneringar (två i A-gruppen) och blivit österrikisk mästare med Klagenfurter AC två gånger. 

- Det är en lösning som vi är väldigt nöjda med. Han har varit jagad av flera ledande klubbar i Hockeyettan. Vi har haft väldigt goda samtal under en längre tid, och häromdagen föll allt på plats. Vi vet att det är en driven tränare som jobbar hårt, ställer krav och har stor erfarenhet från att jobba med spelarutveckling, säger Vimmerby Hockeys klubb- och sportchef Daniel Stolt.

Phil Horsky ser fram emot att komma tillbaka till Sverige. 
- Det ska bli riktigt kul. Jag vill vara med och bygga något med Vimmerby. Inte bara att förbereda laget för att vinna varje match, utan ska vi avancera uppåt i seriesystemet så måste vi ha alla byggstenarna att stå på, säger Phil Horsky, som talar fem språk, varav svenska är ett av dessa. 

Som tränare beskriver han sig bäst så här:
- Jag är driven och strukturerad. Jag har en hög kravbild på mig själv, på min omgivning och mina spelare. Allt det vi gör och kommer att göra har en mening, och det är att hela tiden bli bättre, säger Phil Horsky, som flyttar till Vimmerby i sommar. 

2010 la han ner sin aktiva karriär som spelare för att istället ta klivet över till tränarsidan. Fram till 2015 var han aktiv inom det österrikiska storlaget Vienna Capitals organisation, bland annat både som både som huvudcoach, assisterande coach och ansvarig för J20-laget.
Hösten 2015 gjorde Horsky, som genom åren inspirerats mycket av svenska och amerikanska tränare, slag i en dröm – att få jobba som tränare i Sverige.

Ett tvåårskontrakt skrevs med Örebro Hockey där Horsky, som under två års tid pluggade svenska på universitetet i Wien för att vara redo den dagen hans dröm gick i uppfyllelse, var head coach för J20-laget. Under sina två år där fick österrikaren en hel del uppmärksamhet då han lyckades göra en trupp utan stjärnor till ett av Sveriges bästa J20-lag.

Inför den gångna säsongen var Horsky nära att bli huvudtränare för IK Oskarshamn i Allsvenskan, men klubben valde till slut Björn Hellqvist.

Nu styrs alltså kosan mot Vimmerby och HockeyEttan. Kontraktet är skrivet på två år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!