Bekräftat: Ordföranden avgår med omedelbar verkan

21 klubbar gick ihop för att få till ett ordförandebyte i Hockeyettan. De har lyckats. Nu kan NSD-Sporten avslöja att Ronnie Glysing avgår som ordförande i Hockeyettan redan innan mötet. "Jag avgår med omedelbar verkan", berättar han.

Ronnie Glysing avgår.

Ronnie Glysing avgår.

Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Ishockey2022-01-19 15:31

Ronnie Glysing bekräftar NSD-Sportens uppgifter. Under onsdagen meddelade han övriga styrelsen i Hockeyettan att han avgår från sitt uppdrag som ordförande i ligaföreningen Hockeyettan.

– Jag kan bekräfta att jag har meddelat styrelsen att jag avgår som ordförande i Hockeyettan. Mer kan jag inte säga, säger Glysing till NSD.

På lördag (efter extrainsatta mötet)?

– I dag (läs onsdag). Jag avgår med omedelbar verkan, säger Glysing.

Varför? Där hänvisar han till ett pressmeddelande.

"Anledningen är att jag anser det bäst för Hockeyettan och dess medlemmar då negativa skriverierna och personangreppen mot mig inte bara skadar mig utan även Hockeyettan och våra samarbetspartners samt svensk hockey. Det vill jag inte fortsatt medverka till."

På lördagen skulle ett extrainsatta möte hållas, på begäran av ett antal klubbar. Där skulle det ha beslutas om en ny ordförande skulle väljas in i ligaföreningen Hockeyettan. Frågan om årsmötet har blossat upp de senaste dagarna, då kravet var att representanterna för klubbarna skulle vara på plats i Upplands Väsby och närvara fysiskt. Det möttes av kritik, bland annat från Vimmerby Hockeys håll.

– Jag hade önskat att man kan finna en annan lösning, sa VH:s vice ordförande Anders Kostenius till Vimmerby Tidning tidigare.

Nu ser man alltså ut att slippa hålla ett möte.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!