Bekräftat: Johan Kallio klar för Vimmerby – var jagad av flera klubbar

Johan Kallio (-94), närmast från Örnsköldsviks HF i Hockeyettan norra, blir en av Vimmerby Hockeys målvakter kommande vinter.

Ishockey2017-05-05 08:01

Kallio var jagad av flera andra toppklubbar i södra och västra Hockeyettan, men valde Vimmerby. 
– Jag har bara hört bra saker om Vimmerby, och i samtalen vi haft så kände jag att klubben vill framåt och har ambitioner att ta nästa steg och det känns som att det är bra ordning runtomkring. Jag vill också framåt i min karriär, säger Johan Kallio, om varför han valde Vimmerby Hockey. 

Kallio kommer från Söderhamn, är skolad i Skellefteå AIK under sin juniortid, och har spelat för SK Lejon, Hudiksvall och Örnsköldsvik under sina fyra säsonger i Hockeyettan. 
– Jag är en modern målvakt, som är rörlig i mitt spel och agerar med ett lugn i spelet, säger Johan Kallio, som bland annat hade bäst räddningsprocent (95,5) i norra ettans vårserie, och var en bidragande orsak till att Örnsköldsvik tog sig till Playoff 1. 

Pelle Johansson, assisterande sportchef i Vimmerby Hockey är belåten med klubbens nyförvärv på målvaktssidan. 
– Johan Kallio är en välskolad målvakt, som vi har fått mycket goda referenser på. Det är en vältränad och ambitiös kille, som vill framåt och kommer till Vimmerby för att ta nästa kliv. Vi tycker att det är ett spännande namn, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!