Bekräftat: Roger Forsberg tar över VIK

Nu är det bekräftat: Roger Forsberg är mannen som ska leda Västerviks IK under de två kommande säsongerna, det meddelar klubben i ett pressmeddelande.

Foto:

Ishockey2017-04-18 11:09

Här är pressmeddelandet i sin helhet:

Västerviks Ishockey Klubb har idag kommit överens med Roger Forsberg som huvudansvarig för klubbens A-lag dem kommande två säsongerna. Roger Forsberg kommer närmast från treårig sejour som huvudtränare för Timrå IK i HockeyAllsvenskan.

När Västerviks IK för en vecka sedan fick beskedet att Mattias Karlin utnyttjade sin SHL klausul. Satte vi genast ihop en bruttolista över potentiella kandidater. Relativt snabbt sorterade vi ut Roger Forsberg som en av toppkandidaterna att ersätta Mattias. Efter att vi haft en första kontakt med Roger för att utröna om intresset var ömsesidigt, vilket det var. Undersökte vår sportchef Tomas Lind med hjälp av sina kontakter i hockeysverige om Roger är rätt person för rollen som huvudtränare för Västerviks IK:s A-lag. Tomas fick positiv feedback om Rogers tränar och ledaregenskaper vid dem kontakterna. Roger har även varit i kontakt med Mattias Karlin för att förhöra sig om föreningen och hur VIK spelar och Mattias arbete med spelartruppen.

Tomas Lind säger följande om rekryteringen av Roger Forsberg. ”Det kändes redan efter vårt tredje samtal att kemin mellan oss klickade i. Roger står för den typen av hockey som vi vill att Västerviks IK skall spela. Det har inte skiljt så mycket på vårt sätt och det sätt Timrå spelade på under den gånga säsongen. För att spela den typen av ishockey som VIK gör krävs det ett stort arbete och noggrannhet med detaljer av alla inblandade.”

Roger Forsberg tycker att det blir en. ”Härlig utmaning att komma till Västervik som hade en succésäsong i HockeyAllsvenskan. Vill försöka få till en likvärdig säsong igen och ser det som tuff utmaning. Vill medverka till att utveckla Västerviks spel i positiv riktning.”

Klubbchef Magnus Nilsson. ”Det är otroligt glädjande att vi så här fort har fått klart med Mattias Karlins ersättare. Att Tomas Lind nu kan fortsätta arbetet med att forma nästa säsongs spelartrupp tillsammans med Roger Forsberg. Gör att vi inte tappar ytterligare dyrbar tid för att knyta intressanta spelare till klubben. Samtidigt som vi återigen visar handlingskraft och snabbt löser en oförutsedd situation när vi ställs inför den.”


Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!