Oskar Lindgren kan få chansen i SHL med Malmö

VH:s stjärnback Oskar Lindgren är aktuell för spel med Malmö i SHL. Han kan göra sitt första framträdande i torsdagens match mot Linköping. "Kul att han får chansen", säger backens pappa, Jerry Lindgren.

Oskar Lindgren kan vara aktuell för spel med Malmö i SHL.

Oskar Lindgren kan vara aktuell för spel med Malmö i SHL.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-12-06 19:28

Lindgren har som bekant redan testat spel högre upp denna säsong, då i Allsvenskan med Västervik som ville behålla honom. Backen har även pratat om att spel högre upp är något han siktar på i framtiden.

Det finns såklart en koppling mellan VH och Malmö Redhawks i och med huvudtränaren Hampus Sylvegård, som fostrats i klubben.

– Det blev av med kort varsel. Vi var inställda på att han skulle spela här med oss mot KRIF. Sedann ringde sportchefen i Malmö (Björn Liljander) och säger att de har en del borta. Sen ställer han frågan om Oskar. Det är kul för honom. Vi har inte så mycket att spela för nu och samtidigt blir det en jäkla upplevelse för Oskar, säger Hampus Sylvegård. 

Vimmerby Tidning har försökt nå Oskar Lindgren men utan framgång. Istället fick vi en pratstund med Oskars pappa, Jerry Lindgren, som bekräftar att Oskar är med i truppen mot Linköping. 

– Ja, men sen hur mycket spel det blir vet vi väl inte ännu. Han kanske får sitta och tugga lite knopp på bänken. Men det är såklart kul att han får chansen och synas lite, säger Jerry Lindgren.

Hur känns det som förälder att kanske få se sonen göra SHL-debut?

– Det är häftigt såklart. Men det är ju två steg upp så det gäller att vara lite ödmjuk också, men klart det är jätteroligt. 

Vet du om det kan bli fler matcher?

– Jag tror de har någon avstängning, lite skador och sådär. Det är väl en match till att börja med sen får vi se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!