BEKRÄFTAT: VIK:s hårding klar för seriekonkurrenten

Som vår tidning berättade i förra veckan nobbade Västerviks IK-forwarden Simon Mitman klubbens bud och var istället på glid till Vita Hästen. Nu är det klart. I går bekräftades uppgifterna.

Simon Mitman

Simon Mitman

Foto: Mikael Kindman

Ishockey2016-04-19 14:48

En efter en försvinner de tongivande spelarna från Västerviks IK. Den här gången är det hårdingen Simon Mitmans tur att lämna nykomlingen i HockeyAllsvenskan.

Den 24-årige stockholmaren och Vita Hästen är överens om ett tvåårskontrakt. Det bekräftar Norrköpingsklubben på sin hemsida.

Vita Hästens intresse av den hårde forwarden har varit en illa dold hemlighet och nu är övergången officiell. Enligt uppgift var inte Västerviks IK i närheten av att matcha det ekonomiska bud som Mitman fick av Vita Hästen.

– Jag har funderat fram och tillbaka. Ena sekunden har det ena beslutet känts rätt, nästa sekund har det andra beslutet vägt över. Till sist kände jag att det som jag tror är bäst för min egen utveckling som fick bestämma, suckar Simon Mitman.

För gårdagen var ingen lätt dag för honom.

– Det känns oerhört tungt att lämna VIK. Jag trodde inte att det skulle vara så här tungt. Den här dagen har varit oerhört tung psykiskt.

–  Simon är ytterligare ett tillskott som ska bidra till att vi spelar mer fysisk, fartfylld och för motståndarna jobbig hockey kommande säsong, säger Vita Hästens VD Fredrik Jensen på klubbens hemsida.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!