Beskedet: Ingen publik i Hudiksvall

Fredagens playoff-match mellan Hudiksvall och Vimmerby kommer spelas utan publik.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2020-03-12 12:04

Det meddelade Hudiksvall under torsdagsförmiddagen, som en följd av det pågående Coronakaoset. Därmed kommer det inte att arrangeras några supporterresor från Vimmerby. VH vann den första matchen mot Hudiksvall och är bara en seger ifrån att nå kvalserien.

Senare under dagen har Hockeyettan ett möte om det akuta läget som har uppstått.

Så här säger Vimmerbys sportchef Morgan Persson om beslutet:

– Jag har precis pratat med Hudiksvalls klubbledare och jag tycker det är ett helt rätt beslut att ta. Om vi varit i liknande situation, så hade vi resonerat på samma sätt. Under rådande omständigheter så är det ett mycket bra beslut. Jag hörde att Mariestad också ska spela sin hemmamatch inför tomma läktare. 

Morgan Persson säger vidare att det hade varit svårt för Hudiksvall att göra ett urval, vilka supporters som skulle få se matchen.

– I det här läget har man ett varumärke att tänka på. Att man agerar på rätt sätt för framtiden. Sedan kommer det förstås kännas konstigt att spela inför tomma läktare, men när situationen är som den är så var det här helt rätt. 

Hudiksvalls sportchef Pär Langer om beslutet:

– Vi valde att inte ta möjligheten att spela med 450 åskådare på plats. Vi känner att vi vill ta vårt fulla ansvar för att göra allt för att minimera riskerna att sprida viruset. Förutom spelare och ledare kommer vi att ha funktionärer och media på plats på matchen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!