Beskedet: Kvalserien kan ställas in

Vimmerby Hockey är nära att ta en plats i kvalserien till Hockeyallsvenskan. Men frågan är om kvalserien kommer att kunna spelas som planerat – på grund av coronaviruset.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2020-03-11 14:46

Under onsdagen rapporterade Hockeynews.se att kvalserien är i fara, eftersom Folkhälsomyndigheten har höjt risknivån för samhällsspridning av coronaviruset till mycket hög.

Mats ”Horndal” Johansson, som är ligachef i Hockeyettan, säger så här till sajten:

– Dels har jag kontakt med Abbe Törsleff som är säkerhetschef inom svensk ishockey och sen följer jag med hela tiden på nätet vad Folkhälsomyndigheten säger och rekommenderar. I slutändan är det upp till vår regering och vad de tar för beslut. Jag hörde i morse ett förslag om att man inte skulle tillåta evenemang som samlar fler än 500 åskådare och då ligger vi ju skrynkligt till, men det finns inget beslut än. Kommer det ett beslut har vi bara det att rätta oss efter. Man kan inte göra så mycket mer än att ha ögonen och öronen öppna vad det kommer för dekret.

Sedan tidigare har många ligor och idrottsevenemang i Europa ställts in, alternativt spelats utan publik. Nu har det blivit en aktuell fråga även i Sverige.

På frågan om kvalserien kan ställas in säger Mats ”Horndal” Johansson att det är ett möjligt alternativ.

– Ja, det finns inget scenario som är omöjligt, det är ett diplomatiskt svar, men jag skulle tycka det var ofantligt tråkigt. Men å andra sidan, om SHL och Hockeyallsvenskan bestämmer sig för att ställa in allting då kan inte vi spela. Där är vi katten på råttan och råttan på repet. Om SHL bestämmer sig för att inte spela vilka ska vinnaren mellan Modo och Björklöven möta då? Det blir en reaktion neråt. Ställer allsvenskan in saknar vi två lag i kvalserien, säger han till Hockeynews.se.

I Hockeyallsvenskans slutspel har Södertälje SK infört vissa restriktioner inför kvällens match mot Västervik. Bland annat måste journalisterna stå minst en meter ifrån spelarna vid intervjuer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!