Beskedet: Trojas kapten får spela: "Skönt och rättvist"

När Vimmerby Hockey och Troja/Ljungby spelade den avgörande kvartsfinalen i lördags delade domarteamet ut två matchstraff. Det ena drabbade Trojas Daniel Karlsson Thörnros – som nu får sin avstängning hävd.

Trojas lagkapten Daniel Karlsson Thörnros under kvartsfinalen mot Vimmerby.

Trojas lagkapten Daniel Karlsson Thörnros under kvartsfinalen mot Vimmerby.

Foto: Daniel Nestor/Bildbyrån

Ishockey2021-04-12 11:50

Daniel Karlsson Thörnros fick matchstraff i mitten på den tredje perioden i lördags, när Vimmerby och Troja/Ljungby gjorde upp om en plats i kvalserien. Troja-kaptenen åkte ut för "Abuse of Officials" och skulle därför ha varit avstängd i kvalseriepremiären på tisdag, borta mot Hudiksvall.

Men nu rapporterar bloggen Blomkollen att avstängningen hävs. Sportchefen i Troja, Daniel Håkansson, säger att disciplinnämnden tittat på händelsen och bestämt sig för att ta bort avstängningen. 

– Ja, det stämmer. Avstängningen är hävd och ”Trucken” kommer att vara redo för spel, berättar Daniel Håkansson för Blomkollen. 

Han fortsätter:

– Jag var i kontakt med disciplinnämnden under söndagen och tyckte att matchstraffet var felaktigt och ville att de skulle titta på situationen. De satte in ett extramöte för att diskutera händelsen och kom fram till att avstängningen skulle hävas.

När Vimmerby Tidning pratade med "Trucken" efter den avgörande matchen i Vimmerby ishall sa han så här:

– Jag förstår inte matchstraffet. Jag skulle aldrig attackera en domare, sa han då och var oerhört glad för avancemanget. 

Karlsson Thörnros var inte den enda som drabbades av ett matchstraff i den tredje perioden. Kort efter det, när VH jagade en 4–4-kvittering, fick VH-forwarden Johan Schreiber också ett matchstraff efter en märklig situation som skapade stor förvirring i hemmalägret.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!