Beslutet efter fylleskandalen

Alexander Pettersson lämnar Västerviks IK. Men Victor ”11” Öhman blir kvar. Det beskedet gav Västerviks IK:s klubbchef Magnus Nilsson på en presskonferens direkt efter matchen mot Södertälje. – Alexander har inkommit med en önskan om att flytta hem till Göteborg och bryta sitt kontrakt med Västerviks IK, och den begäran har VIK:s styrelse bifallit, säger Magnus Nilsson.

VIK:s klubbchef Magnus Nilsson informerade om klubbens beslut angående Victor ”11” Öhman och Alexander Pettersson. Foto: Mikael Kindman.

VIK:s klubbchef Magnus Nilsson informerade om klubbens beslut angående Victor ”11” Öhman och Alexander Pettersson. Foto: Mikael Kindman.

Foto:

Ishockey2016-11-07 06:29

Hockey-Sveriges rubriker har handlat mycket om Västerviks IK de senaste veckorna. Först positiva rubriker efter nykomlingens framfart i tabelltoppen i Hockeyallsvenskan, sedan negativa efter två rattfylleriskandaler.

– Det finns helt enkelt inte något försvar till att man väljer att köra bil alkoholpåverkad och VIK tar helt avstånd från de förseelser som Alexander Pettersson och Victor Öhman gjort sig skyldiga till, säger Magnus Nilsson.

Påbörjat behandling

Båda spelarna har underställt sig och påbörjat den behandling som klubben initierat angående deras agerande.

Klubben kommer även att ha en utbildning kring alkohol och dess påverkan, som så väl A-lag som J-lag och samtliga ledare och förtroendevalda kommer att genomgå.

Eftersom Alexander Pettersson självmant agerat för att bryta kontraktet med VIK så hann det aldrig att bli något disciplinärende på styrelsens bord.

– Klubben kommer dock fortsatt att ta ansvar för och se till att Alexander får den hjälp och det stöd han behöver på sin hemort, säger Magnus.

Öhman blir kvar

Även Victor ”11” Öhman körde bil alkoholpåverkad under förrförra helgen, men han blir kvar i laget.

Den samlade bedömningen som Västerviks IK har gjort – tillsammans med extern expertis – är att klubben bäst hjälper Victor att hantera den situation som han har försatt sig i om han stannar i föreningen.

– Det här är villkorat mot att Victor förbinder sig att tillgodogöra sig den behandling som har inletts och att han accepterar en fullständig nolltolerans mot alkoholintag. Victor har accepterat de villkoren och därmed är också Victor tillgänglig för spel från och med måndag den 7 november, säger Magnus Nilsson.

I ett pressmeddelande kommenterar Victor Öhman själv sitt agerande så här:

”Jag vill börja med att be föreningen, spelare, ledare, sponsorer och Västerviks fans om ursäkt för mitt livs största misstag. Jag skäms och mår fruktansvärt dåligt över mitt ödesdigra och dumma beslut på lördagskvällen. Västervik har ställt upp och stöttat mig fantastiskt under dessa tunga dagar vilket jag är mycket tacksam för. Jag har aldrig gjort något liknande förut och vill visa att detta aldrig kommer att hända igen. Jag vill nu fokusera på att komma tillbaka och kämpa för Västervik framöver.”

Västerviks IK letar redan efter ersättare för Alexander Pettersson

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!