Besvikelse hos tränaren – efter bleka insatsen

Kanonprestationen mot Väsby senast var som bortblåst när Vimmerby Hockey gästade Hanviken på fredagkvällen. VH stod för en slätstruken insats och förlorade med 4–1 mot bottenkonkurrenten. "Det krävs så mycket mer av så många fler", suckar tränaren Staffan Lundh.

VH-tränaren Staffan Lundh hade lätt att hålla sig för skratt efter lagets bleka insats borta mot Hanviken.

VH-tränaren Staffan Lundh hade lätt att hålla sig för skratt efter lagets bleka insats borta mot Hanviken.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2022-02-25 22:13

Vimmerby Hockey hade chansen att kliva in med ena foten i det kommande playoff-spelet. Den chansen missade man borta mot Hanviken. VH hittade inte alls rätt och förlorade rättvist. Det konstaterar även tränaren Staffan Lundh.

– Den korta analysen är att vi inte är tillräckligt bra, helt enkelt. Det finns inte så mycket mer att säga om det.

Det såg ändå bra ut – fram till den sjunde minuten. Då fick VH chansen i powerplay och tog den direkt. Tatu Kokkola sköt distinkt in 0–1 och gav bortalaget ledningen. Problemet? Hanviken behövde dryga 30 sekunder på sig för att kvittera.

– Deras mål kommer lite väl tidigt och vi får aldrig chansen att spela på vår ledning. Men någonstans så får man det man förtjänar, menar Lundh. 

Faktum är att VH knappast gjorde sig förtjänta av några poäng. Spelet klickade inte alls och Hanviken tilläts komma in och skapa farliga chanser gång på gång. Tidigt i den andra perioden straffade det sig, då Felix Liljegren grundlurade Robin Christoffersson och skickade in 2–1.

När Tim Ljungvist sedan tryckte in 3–1 i upptakten av den tredje perioden kändes matchen över, trots att det återstod nästan 18 minuter att spela.

– Luften går ur oss. Fram till tredje perioden tycker jag att Robin (Christoffersson) ger oss chansen att vinna matchen med sina räddningar. Han håller kvar oss. Men vi är inte där, tyvärr, säger Staffan Lundh, som är kritisk till inställningen i laget:

– Jag har svårt att förstå hur vi kan vara så pass bra på en onsdag (mot Väsby) och två dagar senare vara så här bleka. Antingen är det ett fysiskt problem, eller så sitter det någonstans i det mentala. Det krävs så mycket mer av så många fler. Det ligger på var och ens ansvar att vara förberedd inför en match, att vinna sin kamp.

Hanviken stängde tillställningen i den 58:e minuten, med ett sista mål till 4–1 i tom bur.

VH löper därmed fortsatt en stor risk att missa playoff. Med fyra matcher kvar att spela har man bara en poäng ned till Huddinge, som för tillfället är under strecket. Och det är just Huddinge man möter på söndag.

Vad ska ni göra för att hitta rätt när det kommer till den mentala biten?

– Det är inga "hokus pokus"-grejer. Det är bara att hoppas att revanschlustan kommer inifrån hos killarna.

Hanviken-Vimmerby 4–1

Första perioden: 0–1 (06:23) Tatu Kokkola (Hugo Ollila, Aku Alho, spel 5/4), 1–1 (06:57) Edvin Hammarlund.

Andra perioden: 2–1 (26:07) Felix Liljegren.

Tredje perioden: 3–1 (42:26) Tim Ljungqvist, 4–1 (57:57) Pelle Carlsson (spel 5/6).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!