Rafflande drama när Hammers besegrade Vimmerby

Förlust i förlängning – igen! Just det verkar inte vara Vimmerbys bästa gren så här långt. Halmstad vann med 2–1 i en målsnål tillställning. "Jag är inte nöjd med vår prestation över 60 minuter", säger VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Pelle Ström gjorde en stark insats mot Halmstad. Var laget bäste utespelare och också ende målskytt.

Ishockey2023-10-15 19:14

Två raka vinster. Skulle det bli en tredje?

Nej.

"Ständigt" underskattade Halmstad Hammers slog hål på den korta segersviten för VH. Detta i en match som kunde slutat i princip hur som helst med tanke på Vimmerbys starka forcering sista perioden. Å andra sidan kunde lika gärna hemmalaget ha avgjort det här mötet i ett tidigare skede, om det nu inte varit för VH:s suveräne målvakt Robin Christoffersson. Han höll kvar laget i matchen och var nästan omöjlig att överlista.

– Både han och Halmstads målvakt (Jacob Crespin) var bra, menar Sylvegård.

Han fick se sitt lag underprestera i de två första perioderna.

– Det var inte alls bra. Jag är besviken. Vi var för passiva och måste kunna lösa situationerna ute på isen på ett bättre sätt. Jag är missnöjd med att vi inte driver spelet så som vi kan och har visat tidigare. Vi drar också på oss för många utvisningar och ger oss inte riktigt själva chansen.

Som sagt. Vimmerby fick inte spelet att stämma i de två första perioderna, egentligen vare sig bakåt eller framåt. Det slarvades betänkligt i uppspelsfasen, främst den första perioden. Och som sagt, hade det inte varit för Christofferssons storspel så hade Halmstad haft mer än de 1–0 de hade efter två spelade perioder. Målet för övrigt av veteranen Victor Gagic, som i sin 200:e match för Hammers på något sätt tråcklade in pucken i nät. Den gick i en båge över VH-målvakten fram till 1–0 i powerplay.

I den tredje perioden visade Vimmerby upp ett helt annat spel.

– Vi är jättenöjda med hur vi genomför den. Då spelar vi som vi ska, säger Hampus Sylvegård.

Halmstad hade då svårt att hänga med i svängarna när VH drev upp tempot och släppte pucken snabbare.

Kvitteringen skulle också komma, trots att den dröjde och dröjde. Till slut hittade Pelle Ström rätt med ett distinkt skott vid bortre stolpen. 1–1.

Matchen gick till förlängning, där Vimmerby hade ett kanonläge att avgöra när Oskar Lindgren hittade fram till en fristående Isac Andersson. Då räddade Crespin snyggt. Istället blev Halmstads Jonatan Lundgren matchvinnare, då han hittade en liten lucka bakom Christoffersson.

Vad är dina intryck så här långt efter fem matcher?

– Helt okej. Det är godkänt. Jag tycker att vi är på rätt väg och jag hoppas att vi kan bygga vidare på spelet från den sista perioden mot Halmstad.

Halmstad-VH: 2–1

Målen: 1–0 (22:02) Victor Gagic, 1–1 (58.04) Pelle Ström (Elias Lindgren), 2–1 (61.02) Jonatan Lundgren.

Skottstatistik: 33–30

Utvisningar: Hammers: 3x2. VH: 6x2.