BETYG: De var bäst i VH borta mot Östersund

Vimmerby Hockey ställdes mot Östersunds IK på bortaplan under fredagskvällen och förlorade med 3–2 efter ett straffdrama. De här spelarna anser vi var bäst i VH.

VH förlorade borta mot Östersund.

VH förlorade borta mot Östersund.

Foto: Jens Lidesjö

Ishockey2024-09-27 21:48

4 stjärnor: Oskar Hassel 

Visade varför Peter "Piva" Johansson ville ha med honom till Vimmerby. Backen känns så lugn och trygg i de allra flesta situationer på isen. Väldigt spelskicklig och kan slå ut ett helt lag med sina passningar. Kan komma att bli mycket viktig för VH denna säsong.

3 stjärnor: Claes Endre

Börjar det bli tröttsamt att se Endres namn här? Men han ger oss inget val när han levererar match ut och match in. Endre var totalt chanslös på 1–0-målet och stod återigen för flertalet vassa räddningar. I straffläggningen blev han dock rejält överlistad två gånger om med två puckar som letade sig in mellan benen. Men det förminskar inte prestationen under de 65 matchminuterna dessförinnan.

2 stjärnor: Oskar Lindgren

Fram tills den här matchen har VH:s stjärnback inte varit så självklar i spelet som vi är vana att se. Gissningsvis till följd av den där tråkiga fotskadan han drog på sig för ett tag sedan. Men nu var "den gamle" Lindgren tillbaka. Tog för sig i spelet och gick på offensiva räder när tillfälle gavs. 

1 stjärna: Ludwig Wistén 

Nyförvärvet från Mariestad stod för matchens läckerhet genom sitt 2–1-mål. Dribblade sig snyggt förbi två Östersundsbackar och satte sen dit pucken i nät genom en kylig backhand. Fick chansen i förstakedjan bredvid Jakob Karlsson och Eddie Levin och gjorde en klart godkänd insats i övrigt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!