BETYG: De var bäst i VH mot Brödernas/Väsby

Vimmerby Hockey spelade en mycket viktig match i kvalserien hemma mot Brödernas/Väsby och vann med 3–2. De här spelarna tyckte vi var bäst i VH i känsloladdade tillställningen.

VH spelade hemma mot Brödernas/Väsby i kvalseriens fjärde omgång.

VH spelade hemma mot Brödernas/Väsby i kvalseriens fjärde omgång.

Foto: Jens Lidesjö

Ishockey2024-04-06 18:28

4 stjärnor: Jakob Heljemo  

Snacka om impact. Byte kedja och gjorde det fantastiskt bra mellan Filiph Åström och Adam Petersson. Kedjan var inne på de två första VH-målen. Först assisterade han Petersson till 1–1, och vid ledningsmålen stod han framför mål och skymde gästernas målvakt exemplariskt. Han blev uppskriven på målet, även om det såg ut som att han gav bort det till Elias Lindgren som sköt.

3 stjärnor: Filiph Åström/Adam Petersson

Det får bli en specialare med kedjekamraterna. Det var oerhört svårt att urskilja dessa herrar idag. Petersson gjorde det bra vid kvitteringsmålet, men Åström var minst lika duktig i spelet i övrigt. Tror det var skönt för duon att få leverera för VH i en såpass viktig match. 

2 stjärnor: Martin Pärna

Nu har han börjat steppa upp, och hitta tillbaka till den stora kvalitet vi vet han besitter. Var en av huvudrollsinnehavarna mot Hudiksvall, och blev en ännu större sådan idag. Med ett urläckert skott i krysset gav han segern till VH. Minus i protokollet var däremot att han missade en straff med drygt två och en halv minut kvar. Det har vi överseende med efter segern.

1 stjärna: Anton Carlsson

Kanske inte syntes lika mycket som han normalt gör. Men det är i så många olika situationer på banan som han gör det så oerhört smart. Innehar ett stort register.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!