BETYG: De var bäst när VH tog sig till kvalserien

Vimmerby Hockey mötte Troja-Ljungby på bortaplan och vann med 3–1. Därmed är laget klara för spel i kvalserien. De här aktörerna tyckte vi var bäst i matchen.

Många var bra i Vimmerby Hockey. I en historisk match.

Många var bra i Vimmerby Hockey. I en historisk match.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2024-03-20 21:21

5 stjärnor: Hampus Sylvegård & Wictor Holmberg  

Vilket fantastiskt arbete dessa herrar har utfört den här säsongen. VH har gått från klarhet till klarhet och bara gasat på, ända in i kaklet, i varenda steg. Grundserien? Inga problem. Allettan? Ännu bättre. Semifinalen? Piece of cake. De har coachat detta VH till höjder föreningen aldrig någonsin varit på tidigare. Hatten av.

4 stjärnor: LAGET

Framförallt är det kollektivet som varit Vimmerbys stora segerrecept den här säsongen. Klart att det finns både spets och bredd i det här laget, men det är den urstarka lagmoralen som varit den största framgångsfaktorn. Så oerhört många spelare som klivit fram när det gäller som mest.

3 stjärnor: Supportarna

En klack i hallen? Det kändes så i alla fall. För även om hemmasupportarna var två, tre gånger så många var det faktiskt det gulsvarta hörnet som dominerade totalt. Knappt tysta en minut under hela matchens gång. VH-supportarna var verkligen med och bidrog som den "sjunde spelaren". Det lär vara bra drag på bussen hem.

2 stjärnor: Eddie Levin

Jodå. Som han stal rubrikerna även idag. Den här matchserien har varit hans enda från starten. Fyra mål på tre matcher. Idag smällde han in det ofantlig viktiga 1–1-målet. Han har Vimmerby Hockey i blodet, och det har onekligen synts.

1 stjärna: Robin Christoffersson

Jo, vi måste faktiskt ta med honom idag igen. Målvakten har visat enorm kvalitet i alla tre matcher. I denna avgörande batalj kom återigen flera enormt viktiga räddningar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!