BETYG: Här är spelarna som stack ut mest i derbyt mot Oskarshamn

Vimmerby Hockey utmanade IK Oskarshamn på allvar. Gästerna tog en tidig ledning och vann derbyt med 3–2 till slut efter en stark slutforcering av VH. Här är spelarna som vi tyckte glänste mest i VH under onsdagskvällen.

Vimmerby mötte Oskarshamn hemma.

Vimmerby mötte Oskarshamn hemma.

Foto: Jens Lidesjö

Ishockey2024-10-16 21:26

4 Stjärnor: Jakob Heljemo

En del av den för kvällen framträdande VH-kedjan Wistén-Wennström-Heljemo. Trion stod ut från mängden mot ett stundtals fartfyllt IKO. Heljemo låg nästan konstant rätt i position och jobbade, som alltid, stenhårt. Kunde gjort en balja, men missade tyvärr det kanonläget. 

3 Stjärnor: Ludwig Wistén

Trollkarlen från huvudstaden. Det är så vi får benämna den tekniske forwarden. Var väldigt pigg och alert. Skapade en hel del halvfarliga chanser, som både han och lagkamraterna hade kunnat förvalta på ett bättre sätt.

2 Stjärnor: Robin Christoffersson

Kanske inte så kreativt att välja ut burväktaren, ännu en gång. Men han gav oss inget val, Christoffersson. Efter första perioden stod det 0–2 på tavlan, men VH ska till stor del tacka målvakten för att siffrorna inte var ännu högre. Fortsatte sen med förtroendeingivande spel i de två resterande akterna. 

1 stjärna: William Alftberg

Backen har fått ett par matcher i kroppen och börjar hitta formen igen. Kanske inte var den som syntes mest, men spelade enkelt och stabilt matchen igenom. Likt VH-laget i stort så höjde han sig avsevärt ju längre matchen pågick. Bidrog dessutom med sitt första mål för säsongen på slutet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!