Vi betygsätter alla spelare i VH – så har de presterat

Segrarna radades upp och Vimmerby Hockey var på väg mot en solklar serieseger. Sen kom en dipp när laget var klart för Allettan. Totalt sett har många i laget imponerat under höstens spel i södra serien. Här får ni betygen för varje spelare så här långt.

Här har vi gjort en sammanställning och gett alla VH-spelare betyg för grundserien 2021.

Här har vi gjort en sammanställning och gett alla VH-spelare betyg för grundserien 2021.

Foto: Arkiv

Ishockey2021-12-02 20:00

MÅLVAKTER

ROBIN CHRISTOFFERSSON: 4,0

Kommentar: Vimmerby har som vanligt en stark målvaktsbesättning. Värvningen av Robin Christoffersson var helt rätt. Frånsett avslutningen som inte var helt lyckad, var den Leksandsfostrade 24-åringen närmast säkerheten själv. 

GUSTAV BÅGENVIK: 4,0

Kommentar: Fick inte visa sin fulla kapacitet bakom Tomas Rydén förra säsongen. I höst har han gång på gång visat hur duktig han är. Har en mycket hög räddningsprocent.

BACKAR

AKU ALHO: 3,5

Kommentar: Stark, vältränad, rejäl och defensivt skicklig. Den hårdföre finske backen har gjort det riktigt bra i VH – som så många andra backar. Kanske att det brister i puckhanteringen ibland, men är inte heller oäven i det offensiva spelet. 

HUGO ENOCK: 3,5

Kommentar: Är det här seriens bäste skridskoåkare på backsidan? En av dem i alla fall. Den assisterande kaptenen visar också ofta vägen med sin inställning och är en stor tillgång i Vimmerby Hockey. Hård i närkampsspelet. Borde kanske varit värd en fyra här, men vi nöjer oss med 3,5.  

PELLE STRÖM: 4,0

Kommentar: Trygg, säker och bra. Pelle Ström har verkligen växt ut till en nyckelspelare i VH. Säsong för säsong. Bör kunna avlossa mer skott än vad han gjort hittills. 

HELGE HOLMSTRAND: 3,0

Kommentar: 20-åringen känns allt tryggare på isen och i seniorhockeyn. Bygger mycket av sitt spel på sitt följsamma backspel, kombinerat med en härlig skridskoåkning. Stark defensiv. 

WILLIAM DAGERYD: 3,0

Kommentar: Bra på skridskorna, följsam och duktig i spelet man mot man. Sätter sig ibland i svåra situationer i sarghörnen. Väntar fortfarande på premiärmålet i VH-dressen i seriespelet.  

CHRISTIAN LINDBERG: 4,5

Kommentar: Klockren så här långt. Har genomgående varit lagets bäste spelare. Visade prov på sin spelbegåvning under debutsäsongen i VH. Nu gör han det i ännu högre grad. Högst poängproduktion av samtliga backar i grundserien. Har fått ett stort förtroende från tränarna, vilket också märks i agerandet och självförtroendet på isen. Löser de mest svåra situationerna på ett elegant sätt. 

MÅNS KRÄMER: 3,5

Kommentar: Ett av lagets största utropstecken i höst. Har bildat ett suveränt backpar med Pelle Ström stora delar av säsongen. Inledde kanske något svajigt, men har växt och växt. Har visat sig ha ett brett register även offensivt, vilket kanske inte var helt väntat. Nära ett högre betyg. 

ADAM LINDBLAD: 2,5

Kommentar: En talang på fortsatt tillväxt. Har tagit steg i sin utveckling jämfört med förra säsongen och har fått testa en del i A-laget under grundserien. Adam har bra blick för spelet, är duktig i uppspelsfasen och här har Vimmerby ett sparkapital för framtiden. 

CENTRAR

PIERRE GUSTAVSSON: 3,0

Kommentar: Det gnuggas framåt, det gnuggas bakåt. Alltid med samma frenesi. Alltid med lagets bästa framför ögonen. PG levererar alltid på en jämn nivå. Är nyttig i alla spelformer. Kändes dock snäppet vassare i anfallszon förra säsongen. 

TATU KOKKOLA: 4,0

Kommentar: Stark debutsäsong. Finnen har varit Vimmerbys ledande center. Snittar över en poäng per match, har gjort fem mål och briljerar emellanåt. Lägg därtill att han har näst högst plus/minus-statistik i laget och är en suverän tekare. Kokkola går segrande ur striden 57,65 procent av gångerna när han tekar. 

JAKOB KARLSSON: 3,0

Kommentar: Kravbilden på kaptenen är hög – och ska så rimligtvis vara. Hade ett finfint samarbete med Sebastian Vidmar. När han lämnade märktes inte Karlsson lika mycket. Jobbar alltid hårt för laget, men har inte riktigt samma framträdande roll i powerplay som tidigare. Den rutinerade centern brukar alltid snäppa upp ett steg ju längre säsongen lider och när matchernas betydelse ökar. Vi tror på samma utveckling nu också. 

NIKI KOSKINEN: 3,0

Kommentar: 24-åringen är gedigen i sitt spel, men har inte lyst på samma sätt som landsmannen Tatu Kokkola så här långt. Vi tror att det finns mer att hämta, inte minst offensivt, när han alltmer kommer in i den svenska spelstilen. 

FORWARDS

LUCAS JIDENIUS: 4,5

Kommentar: Enligt vårt tyckte Vimmerbys bäste spelare tillsammans med Christian Lindberg. Har gjort succé. 22-åringen från Stocksund har ett härligt flyt i sin skridskoåkning och har verkligen hittat rätt i sin nya miljö. Missade ett par matcher på grund av hjärnskakning, men har ändå gjort tio mål. Imponerande. 

LUDVIG VÄNNSTRÖM: 3,0

Kommentar: Den laglojale norrlänningen är på god väg att överträffa sin poängskörd de senaste säsongerna. De tre senaste landade han på 17 poäng i grundserien och Allettan (Piteå och VH). Nu har han redan tolv pinnar, varav sex mål. Har fått stort förtroende i numerära överlägen och också förvaltat det förtroendet. 

SEBASTIAN VIDMAR: 3,5

Kommentar: VH visste om förutsättningarna. Sebastian Vidmar skulle stanna i klubben en begränsad tid. Under den tiden levererade han på en mycket bra nivå. Fick ännu mer utrymme och betalt för sitt fina spelsinne ihop med Jakob Karlsson. Duon hade bra kemi. Har lämnat ett tomrum efter sig. 

JOHAN SCHREIBER: 2,0

Kommentar: Nä, det gick inte alls för Schreiber den här sejouren. Tappade rejält i spelstyrka jämfört med förra säsongen. Hade en skada och fick inte till det. Svag poängskörd med endast en assist på kontot. Har en betydligt högre kapacitet än vad han visade. Har lämnat för spel i Kumla. 

ANTON CARLSSON: 3,0

Kommentar: Har en viktig roll i laget och håller alltid en jämn standard. Lagspelare ut i fingerspetsarna och oerhört nyttig i boxplay. Anton spelar enkelt, har fin skridskoåkning och i grunden ett bra skott, som borde avlossas oftare. 

GUSTAV JANSSON: 2,0

Kommentar: Vallentunaprodukten fick det inte att stämma i VH i grundserien. Han lånades ut till Nyköping och fick ett lyft där. Är nu tillbaka och många väntar på att det ska lossna ordentligt. Potentialen finns. Har ett fruktat skott. 

TODD WINDER: 4,0

Kommentar: Till VH-fansens glädje stannade den ödmjuke kanadensaren kvar i klubben. Gjorde hela 21 mål i Vimmerby säsongen 2020/2021. Redan nu uppe i åtta fullträffar. Är en målmaskin och lagets poängkung så här långt. Är förmodligen den spelare i laget med allra högst potential och är riktigt speedig. Har ibland för mycket onödiga pucktapp, i fel lägen. Annars hade betyget varit ännu högre. 

OLLE SÖDERLUND: 2,5

Kommentar: Lite som backen Adam Lindblad. Egen produkt som tagit kliv den här säsongen. Matchas må vara ganska försiktigt, men har glimtat till i flera matcher. Olle hittar allt mer rätt i seniorhockeyn. Blir spännande att följa utvecklingen.  

HUGO OLLILA: 3,0

Kommentar: Förtjänar såklart beröm för sitt spel. Kom från Linden Hockey och har växt ju längre säsongen gått. Är stark i kroppen, lyckas ofta med sina dragningar och har fin puckkontroll. Kan blomma ut rejält i Allettan. 

PHILIP ELGESTÅL: 4,0

Kommentar: Hämtades precis som Lucas Jidenius från Mariestad, där han inte lyckades fullt ut. I VH är det andra bullar och här har han presterat som under Hanhals-tiden. Är en fantastisk skridskoåkare med en oerhörd acceleration. Adderar det med stor kreativitet i anfallsspelet. Har som det så vackert heter, många verktyg i sin låda.  

Betygsättningen utgår från att 2 är godkänt, 3=bra, 4=mycket bra och 5=toppklass.

* Övriga spelare som gjort enstaka matcher betygsätts inte då vi bedömer att de gjort för få framträdanden.

n

Vimmerbys huvudtränare Staffan Lundh kan blicka tillbaka på en framgångsrik höstsäsong.
Vimmerbys huvudtränare Staffan Lundh kan blicka tillbaka på en framgångsrik höstsäsong.
Karta: Vimmerby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!