BETYG: Så har VH-spelarna presterat i grundserien

Nu kan vi lägga Hockeyettan Södra till handlingarna. Grundserien är slutspelad. 22 matcher har spelats i en coronapräglad höstsäsong. Vi har kikat på vad VH-spelarna har presterat. Här är sportredaktionens betygsättning.

Oskar Lindgren, Sebastian Vidmar och Philip Rondahl. Det är tre nyckelspelare för Vimmerby Hockey i Allettan. På söndag är det premiär – när Skövde står för motståndet.

Oskar Lindgren, Sebastian Vidmar och Philip Rondahl. Det är tre nyckelspelare för Vimmerby Hockey i Allettan. På söndag är det premiär – när Skövde står för motståndet.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2021-01-07 20:00

MÅLVAKT:

Tomas Rydén 4,5

Kommentar: Har varit Vimmerbys genomgående bäste spelare. Har bara haft någon halvdan match, i övrigt starka och stabila insatser rakt igenom. Har räddat många poäng åt sitt VH. Räddningssnittet landar på finfina 93,40 procent. Bäst av alla i serien. Spelade 21 av 22 matcher i grundserien.

undefined
Tomas Rydén har varit VH:s bästa spelare så här långt.

BACKAR

Oskar Carlsson 3,5

Kommentar: Mycket istid på erfarne Oskar. Tränare Horsky litar på backklippan i alla väder. Stark i sargspelet och skicklig på att ta in puck i offensiv zon. Nära ett högre betyg. Har dock inte fått utdelning på samma sätt som tidigare med sitt tunga skott. 

Oskar Lindgren 4,0

Kommentar: Bildar ett bra och pålitligt backpar med Oskar Carlsson. Är lagets mest fysiske spelare och är säkerligen inte rolig att möta på isen. Är tuff, hård och obeveklig. Är inte den mest spektakuläre backen, men ska inte heller vara det. 

Pelle Ström 3,5

Kommentar: Har precis som många andra backar i laget matchats flitigt. Med all rätt. Pelle börjar bli en rutinerad räv och det märks också på spelet och agerandet. Utstrålar säkerhet och ger laget en trygghet. Vi skulle gärna se honom på fler offensiva raider. Där är han svårstoppad när han kommer med sin fart och tyngd.  

Eric Backman 2,5

Kommentar: Anlände till Vimmerby med ganska stora förväntningar – inte minst i det offensiva spelet. Har inte fullt ut levt upp till dem än. Avslutade starkt och var bäste back mot Halmstad. Här finns mer att hämta, helt klart ett sparkapital. Har många verktyg i sin låda.

Linus Ljung 3,5

Kommentar: Poängproduktionen har minskat jämfört med förra året i grundserien, men...vad gör väl det. Den erfarne skåningen betyder ändå mycket för Vimmerby. Kommer faktiskt vinna hela seriens plus/minus-statistik. Var inne på 22 mål framåt och bara fyra bakåt. Hatten av för det. 

Olle Hellström 3,0

Kommentar: 23-åringen var ett något oskrivet kort när han kom från Kiruna. Hade det också lite trögt inledningsvis, men har växt och växt. Spännande spelartyp och har precis som backkollegan Linus Ljung ett skyhögt plus/minus. Är tvåa bakom Ljung i serien med +16. 

undefined
Precis som vanligt har Oskar Carlsson fått mycket speltid.

FORWARDS

Anton Carlsson 3,5

Kommentar: Har axlat manteln som kapten med bravur. Går i bräschen med sin attityd, sin vilja att hela tiden vara delaktig i spelet och är duktig både offensivt och defensivt. Har fortsatt leverera när det gäller poängproduktionen. 

Mattias Wigley 3,5

Kommentar: En av lagets bästa spelare även i den här grundserien. Toppar lagets interna målliga och gör som alltid det hårda jobbet som krävs. En nyckelspelare i VH.

Jonas Nyman 3,0

Kommentar: Toppar tillsammans med Anton Carlsson Vimmerbys poängliga med 19 pinnar. Gjorde ett par fina mål under hösten och är en bra länk till Carlsson/Wigley. 

Sebastian Vidmar 3,5

Kommentar: Efter många år i USA kom Malmökillen hem till Sverige igen. Efter några matcher i Trelleborg blev det klart med Vimmerby. Och Vidmar har varit en riktig injektion. Oöm, stark, poängproducerande – och begåvad med ett härligt spelsinne. Nära högre betyg. Fyra mål så här långt.

Philip Rondahl 3,5

Kommentar: Lagets bäste tekare. Storväxt, svårfångad och bra i båda riktningarna. Stark lagspelare som passar utmärkt ihop med kedjepolarna Vidmar och Schreiber. 

Johan Schreiber 3,5

Kommentar: Rivig, kvick, energisk, bra skridskoåkare och med en tydlig vinnarinstinkt. Fint tillskott till VH-laget. Är lite av "gubben i lådan" och kan göra det oväntade och bryta mönster. 

Oscar Gustafsson 3,0

Kommentar: Horsky och VH vet vad de får från snabbskrinnaren från Värmland. Nyttig i defensiven och svårstoppad i offensiv zon när han fått upp farten. Oturligt nog skadad i slutdelen av grundserien. Sägs snart vara tillbaka.

undefined
Vass trio: Jonas Nyman, Mattias Wigley och Anton Carlsson.

Jakob Karlsson 3,0

Kommentar: Fanns det möjligheter skulle vi vilja se Karlsson spela full tid i varje powerplay. Han är lagets bäste i den spelformen, mycket tack vare sin fina blick för spelet. Visade hög klass när det skulle avgöras mot Halmstad. Vore intressant att se honom med nye kanadicken Josh Brittain. 

Todd Winder 3,0

Kommentar: Fick ganska sparsamt med speltid periodvis. Det tog sin tid att hitta rätt i både spelsystem och i de större rinkarna i Europa. Känns som att Winder smyger med lite i skymundan, men är lagets näst bäste målgörare med nio fullträffar och är rejält speedig och har också en väl utvecklad spelförståelse. Finns potential att han växlar upp ännu en nivå. 

Gustav Jansson 2,5

Kommentar: Värvades från Vallentuna som poängkung. Har inte riktigt levererat på samma nivå i VH – än. Formen på tydligt uppåtgående. Han är svår att ta pucken från i offensiv zon. Har haft en hel del otur i målskyttet och träffat målramarna ett flertal tillfällen. Kan snart bli en ketchupeffekt. 

Pierre Gustavsson 3,0

Kommentar: Gör sitt hårda jobb i det tysta – i match efter match. Men inte bara det. Precis som lika rutinerade Jakob Karlsson klev han fram när det behövdes som mest i rysarmötet mot Halmstad. "PG" satte viktiga 4–1 och 5–2 och har gjort fem mål totalt. Måste vara en drömspelare att ha i sitt lag som tränare. Värd ett högre betyg? Jo, kanske.  

Ludvig Vännström 3,0

Kommentar: Snittar som sin kedjepolare PG, en halv poäng per match. Av dem som varit med hela vägen i grundserien är Umeåkillen den med bäst skottprocent (hela 22,22). Utöver det har Vännström kommit in i VH-laget mycket bra. Fin attityd. 

Max Popovic 2,5

Kommentar: Inledde säsongen piggt, men så kom coronan och slog till med full kraft. Är inte återhämtad än utan kämpar för att komma tillbaka. 

Victor Östling, 2,5

Kommentar: Förväntningarna var ganska så höga, men Östling fick det aldrig att lossna. Gjorde bara ett mål på 15 framträdanden innan han återvände till Stockholm. 

Oliver Kempainen 2,5

Kommentar: Valde precis som Östling att avbryta säsongen i VH. Var en stabil lagspelare under åren i Vimmerby.

Betygsättningen utgår från att 2 är godkänt, 3 bra, 4 mycket bra och 5 toppklass. Gustav Bågenvik, Adam Lindblad, Olle Söderlund, Hampus Sjöbrink, Gustav Nielsen, Albin Bardh, Jonathan Augustin och Martin Holmstrand betygsätts inte då vi anser att de har spelat för få matcher.

VH:s matcher i Allettan

10 januari: Skövde (H), 13 januari: Huddinge (B), 15 januari: Mariestad (H), 17 januari: Karlskrona (B), 20 januari: Dalen (H), 24 januari: Nybro (B), 27 januari: Visby/Roma (H), 31 januari: Mörrum (H), 3 februari: Troja/Ljungby (B), 7 februari: Skövde (B), 10 februari: Huddinge (H), 12 februari: Mariestad (B), 14 februari: Karlskrona (H), 17 februari: Dalen (B), 21 februari: Nybro (H), 24 februari: Visby/Roma (B), 28 februari: Mörrum (B), 3 mars: Troja/Ljungby (H)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!