Bittert slut på säsongen för VH

Säsongen är över. Det var knappt att Björn Jonason, Calle Brattenberger och de andra förstod vad som hade hänt. Med tomma blickar och böjda huvuden stod de ute i spelarkorridoren och led. - Nu vill jag bara hem och gråta, sa skyttekungen Björn Jonason efter den snöpliga förlusten mot Tranås i slutskedet.

Jim Nordh och Henrik Tång åker av isen med tunga skär efter att Tranås vänt till seger 4-2 i slutet mot VH. Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2013-02-25 07:11

Vimmerby hade länge greppet om den här helt avgörande matchen i playoff 1. Drygt fem minuter före slutet ledde VH med 2-1. När slutsignalen ljöd stod det 2-4 på resultattavlan. Det sa pang, pang, pang:
? 2-2 (54:37) Andreas Sandell dundrade in kvitteringen.
? 2-3 (55:47). Robin Johanssson sköt ledningsmålet.
? 2-4 (59:42) Patric Christiansson la in 4-2 i öppet mål.
Tranås var vinnare. Vimmerby förlorare.
- Det var ett bittert slut, sa VH-tränaren Anders Spaak sammanbitet efteråt.

Kontrollerar matchen
Många trodde annars på hemmalaget när de lyckades vinna lördagsmatchen med klara 5-2 efter stabilt spel. Och länge såg ju också VH ut att avancera till playoff 2. Jakob Karlsson hade gett sitt lag ledningen med 2-1 efter en fin prestation i slutdelen av mittperioden.
- Jag tycker vi gör det bra i två perioder och även inledningsvis i den tredje. Vi kontrollerar händelserna på isen och spelar tryggt. Sedan drar vi på oss den där utvisningen och de tar tillvara på den, säger Spaak.
Utvisningen på Jakob Karlsson kom efter 54:03 och kom i helt fel läge. TAIF var på desperat jakt efter mål och fick extra energi. Spelfördelaren Alexej Faskhutdinov (isens bäste) serverade för andra gången hårdskjutande backen Andreas Sandell en perfekt passning, precis som vid 1-1-målet.
- Det var en intränad variant, sa TAIF-tränaren Jonas Holmström om målet.
Holmström var för övrigt förpassad till läktaren efter hans verbala påhopp på domare Sandstedt efter lördagsmatchen.
- Det var jättejobbigt att få stå på sidan, men det gick ju vägen ändå, sa han med ett lättat leende.