Björklöven till hockeyallsvenska finalen

Det blev en målfest när Björklöven slog ut Modo ur det hockeyallsvenska slutspelet. –Jag tycker vi är ett lag som vågar mer än dem där ute, säger Björklövens assisterande kapten, Daniel Rahimi i C More.Umeålaget vann med hela 8–3.

Björklöven är i final i hockeyallsvenska slutspelet. Arkivbild.

Ishockey2022-04-21 21:26

Modo kunde inte säkra finalplatsen i hockeyallsvenska slutspelet i den sjätte matchen och väl i den sjunde fick laget sig besegrat.

– Först och främst måste jag börja med att tacka Modo för en grym matchserie, väldigt tajta matcher. Det är små marginaler i slutändan, stort tack till Modo, jag tycker de gör en bra match, säger Björklövens huvudtränare Viktor Stråhle i C More.

Det blev en målfest i den sjunde och avgörande matchen mellan Modo och Björklöven och efter 13 minuter hade Umeålaget tagit ledning med 1–0 genom Francis Perron.

"Sparkapital i vårt målskytte"

Därefter utökade Alex Hutchings ledningen till 2–0 och Björklöven kunde gå till periodvila i ledning.

Men i starten av andra perioden var matchen levande efter att Modo reducerade till 1–2 genom David Bernhardt – men lyckan varade inte länge.

Inom några minuter hade Umeålaget dragit iväg och utökat till 5–1 innan ytterligare ett reduceringsmål från Modo kom genom Erik Karlsson.

– Vi hade sparkapital i vårt målskytte och har inte varit effektiva där. Vad passar bättre än att få det idag?, säger Stråhle.

Till den andra periodvilan kunde Björklöven gå till pausvila med 6–2 och matchen kändes oavgjord – men fler mål skulle komma.

"Fyra matcher kvar som ska vinnas"

I den tredje perioden fick Modos målvakt, Tex Williamsson, kliva av efter att Björklövens Alex Hutchings knuffat in en Modospelare i Williamsson som därefter ramlade baklänges.

Det resulterade i att Modo fick spela powerplay och kunde reducera till 3–6 men kort därefter utökade Björklöven, likt tidigare, till 7–3.

– Vi har ett bra omställningsspel och spelar en bra defensiv. Jag tycker vi är vassa i dem bitarna vi behöver, det är målskyttet, omställningsspelet och vi är stabila i defensiv zon, säger Viktor Stråhle.

Matchen slutade 8–3 till Björklöven.

– En ny utmaning. Vi har sagt att vi ska gå hela vägen, då är det ett lag att slå ut till. Det är fyra matcher kvar som ska vinnas, så vi börjar med den om 48 timmar, säger Stråhle om finalserien mot HV71 i C More.

Den första matchen mellan Björklöven och HV71 spelas på lördag i Jönköping.