Björklövens kollaps utreds av Svenska Spel

Hockeyallsvenska topplaget Björklöven släppte in sju raka mål på mindre än två perioder och tappade 3–0 till 3–7 hemma mot mittenlaget Mora. Statliga spelbolaget Svenska Spel stoppade möjligheten till livespel under kollapsen och har startat en utredning – vilket välkomnas av Björklöven.

När topplaget Björklöven tappade 3–0 till till 3–7 mot mittenlaget Mora stoppade Svenska Spel att möjligheten att spela på matchen. Arkivbild.

När topplaget Björklöven tappade 3–0 till till 3–7 mot mittenlaget Mora stoppade Svenska Spel att möjligheten att spela på matchen. Arkivbild.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Ishockey2020-12-14 22:05

– Vi har valt att stoppa möjligheten till livespel på den här matchen och kommer också att pausa alla vinstutbetalningar tills vidare. Anledningen är att vår ”trading” har noterat avvikande oddsrörelser hos andra spelbolag. Det föranleder misstankar som gör att man kan ifrågasätta den sportsliga integriteten, säger Magnus Fridell på Svenska Spels pressjour till Aftonbladet.

Matchen slutade 4–8, sedan Mora gjort ett åttonde raka mål och Björklöven ett tröstmål, och Svenska Spel avvaktar tills vidare med vinstutbetalningar då matchen ska utredas.

– Det sker direkt. Vi får se hur lång tid det tar. Man kommer att titta noga på det här, säger Fridell till tidningen.

Björklövens sportchef Per Kenttä kallar lagets insats för "en genomklappning" i en intervju med Aftonbladet.

– Jag kan inte tro någon att någon i vårt lag har varit inblandad i någon matchfixning. Då vill jag se konkreta bevis i så fall, men jag välkomnar en utredning. För mig är det ett otänkbart scenario att någon i vårt lag varit inblandad, men just därför måste alla korten upp på bordet och vi är behjälpliga i en utredning, säger han till tidningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!