Björklund historisk: "Varit lite tjat om det"

Henrik Björklund sköt sitt 200:e mål i hockeyallsvenskan när hans Bik Karlskoga vann toppmötet över Modo med 3–0. Den 31-årige forwarden är den förste spelaren som når den milstolpen i landets näst högsta serie. –Det har varit lite tjat om det, det var lite extra speciellt, säger han till C More.

Bik Karlskogas tränare Karl Helmersson fick se sin forwardsprofil Henrik Björklund bli historisk i toppmötet med Modo. Arkivbild.

Ishockey2021-11-17 21:32

Det mesta var som vanligt i hockeyallsvenskan den här onsdagskvällen.

Favoriten och överlägsna serieledaren HV71 tog sin 15:e seger på 16 matcher genom att besegra AIK på bortaplan med 2–1.

Att Henrik Björklund gjorde mål var heller ingen skräll – hans tionde för säsongen.

Men det speciella den här kvällen var att han blev den förste spelaren i hockeyallsvenskans historia som nådde 200 fullträffar.

Efter 14.59 av första perioden sköt han det historiska målet i nättaket bakom Modomålvakten Tex Williamsson – framspelad av Aleksi Rekonen.

– Det har varit lite tjat om det, jag har inte tänkt på det så mycket, men det var speciellt, säger Färjestadsprodukten, som tidigare spelat i just Modo, till C More.

Björklund visade också med målet vägen till en trepoängare, den tredje raka för Karlskoga. Aleksi Rekonen sköt 2–0 i spel fem mot tre i den andra perioden och Alexander Leandersson fastställde 3–0 i tom kasse med tre minuter kvar.

Seriefyran Bik Karlskoga gick upp på samma poäng som trean Modo.

Tvåan Björklöven ligger två poäng före duon.

HV71 utökade serieledningen till nio poäng efter seger i en tajt match mot AIK på bortaplan. Förre Djurgårdsspelaren Marcus Davidsson sköt segermålet efter 6.25 av den tredje perioden.

Lagen är ordentligt bekanta med varandra och de kommer att känna varandra ännu bättre på fredag då lagen möts för fjärde och sista gången under grundserien – då i Jönköping.