Björnfot återvänder till Djurgården på lån

Positiva nyheter för Djurgården: 19-årige backtalangen Tobias Björnfot lånas ut från Los Angeles Kings och återvänder till Stockholm för spel i SHL till säsongsstarten.

Tobias Björnfot återvänder till Djurgården men återvänder till NHL i november. Arkivbild.

Tobias Björnfot återvänder till Djurgården men återvänder till NHL i november. Arkivbild.

Foto: Erland Segerstedt / TT

Ishockey2020-08-08 11:40

"Det känns jättebra att få tillbaka Tobias till Djurgården. Vi har velat addera en rörlig spelskicklig tvåvägsback och Tobias har många av de egenskaper vi letat efter i sitt spel", säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

Förra månaden togs beslutet att SHL kommer att tillåta spelare som har kontrakt både i SHL och NHL att spela i den svenska ishockeyligan när säsongen startar i september.

"Det finns givetvis en osäkerhetsfaktor i hur länge Tobias kommer att vara kvar i tjänst hos oss. Han är först och främst LA Kings spelare och när deras training camp för NHL-säsong 2020–21 startar i början på november så kommer Tobias att åka till Nordamerika för att försöka ta en ordinarie plats i LA Kings", fortsätter Joakim Eriksson.

Tobias Björnfot har spelat tre matcher i NHL och 44 i farmarligan AHL. I vintras var han med och tog JVM-brons med Juniorkronorna.

Djurgården möter i SHL-premiären Örebro på bortais den 19 september.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!