1–0-vinsten gladde tränaren: "Finns inget skönare"

Spelmässigt var det ingen höjdare. Men 1–0-vinsten hemma mot Visby Roma gladde ändå Vimmerby Hockeys tränare Hampus Sylvegård. "Det finns något klassiskt citat från en tränare som lyder att det finns inget skönare än att vinna med 1–0, så jag får väl hålla med om det", sa han lite skämtsamt efter matchen.

Vimmerby Hockey klappar om målvakten Scott Hector som höll nollan och såg till att laget besegrade Visby Roma med 1-0.

Vimmerby Hockey klappar om målvakten Scott Hector som höll nollan och såg till att laget besegrade Visby Roma med 1-0.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-01-19 22:20

Gästerna inledde piggt och ställde Scott Hector i VH-kassen på prov. Sedan jämnade det ut sig och VH var nära att ta ledningen när de fick chansen i spel fem mot fyra. 

I slutet av första perioden drog VH på sig en utvisning och i början av andra fick Visby Roma till bra tryck i power play. Närmare än ett stolpskott kom de inte. Istället var det Vimmerby som tog ledningen. Backen Erik Fernhall tog chansen och tryckte dit 1–0 med ett skott från blålinjen. Hans första fullträff i Allettan för övrigt.

– Erik gör det jättebra. Han är lugn och trygg med pucken. Jag vet att han är skicklig i sådana situationer och det var kul att han fick sätta dit pucken och avgöra en viktig match.

Ja, för det målet blev matchens enda. Vimmerby höll undan och tränare Sylvegård kunde njuta av tre nya poäng även om han inte var helt nöjd med spelet.

undefined
Vimmerby hade bud på fler mål mot Visby, men höll ändå undan och vann med 1-0.

– Nej, vi pendlar för mycket i prestationerna. Vi skapar en del när vi får till det, men blir lite väl passiva emellanåt. Framförallt i tredje. Där bjöd vi också Visby på ett power play som kunde ha kostat oss. Tre poäng och en hållen nolla tar vi ändå med oss.

VH får nu ladda om för ny match borta mot KRIF redan på söndag.

– Det är knappt om tid så vi får se om någon av de sjuka spelarna hinner piggna till.

VH-Visby 1–0

Andra perioden: 1–0 (25.14 ) Erik Fernahll (Pelle Ström, Carl Sjöberg).

Publik: 768

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!