VH föll tungt i premiären: "Kanske konstigt att säga.."

Nöjd med spelet. Men inte med resultatet. Vimmerbys Hockeys tränare Hampus Sylvegård hade blandade känslor efter 5–1-förlusten i premiären hemma mot Kristianstad. "Jag vet inte riktigt vilket ben jag ska stå på", sa han.

Kristianstad jublar över 1-0 i slutet av första perioden.

Kristianstad jublar över 1-0 i slutet av första perioden.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-09-29 22:51

Kristianstad degraderades från Hockeyallsvenskan efter förra säsongen på grund av ekonomiska problem. De har ändå fått behålla många starka spelare och tippas av många som ett topplag i Hockeyettan. 

Mot Vimmerby i premiären visade de sin styrka defensivt och effektivitet framåt. 5–1 var dock lite för smickrande siffror.

– Det är kanske konstigt att säga, men jag tycker inte att 5–1 speglar matchen som helhet. Vi håller jämna steg och är bättre än dem i långa stunder spelmässigt. Sedan rinner det iväg med tre enkla mål under de sista sex minuterna och det är en rejäl kollaps av oss.

Vad är det som avgör?

– De spelar riskminimerande och tar tillvara på sina chanser. Vi fuskar lite i försvarsspelet och gör en del enkla misstag. Dessutom måste vi förvalta våra lägen betydligt bättre, säger Sylvegård och syftar bland annat på de lägen VH vaskade fram i spel fem mot tre i början av tredje perioden.

– Hade vi fått dit 2–2 där kunde det ha svängt åt andra hållet istället.

undefined
Jakob Karlsson slog till med säsongens första mål för VH när han reducerade till 2-1 i power play.

Jakob Karlsson blev VH:s enda målskytt i matchen. Han reducerade till 2–1 i spel fem mot fyra i slutet av andra perioden.

– Vi visste att de jagar ganska mycket i sitt box play så det gällde att vi fick rörelse i vårt spel. Jag tog position i slottet och klippte till direkt när passningen kom. Jag fick bra träff för en gångs skull och det var skönt att få börja säsongen med ett mål, sa Jakob Karlsson.

Den evigt unge 34-åringen var också tillfreds med lagets insats som helhet.

– Vi gör en jättebra match och för spelet till stora delar. Vi måste göra mål på våra chanser helt enkelt. Sedan fick vi lära oss att misstag kostar och att ett lag med kvalitetsspelare som Kristianstad har är kliniska i sina avslut.

825 åskådare bevittnade seriepremiären. En busslast med ett 50-tal bortasupporters satte färg på matchen och höjde stämningen i hallen.

För Vimmerby Hockeys del står bortamatch mot Borås härnäst på programmet. Den matchen spelas på onsdag och kan bli tuff den också.

Målen:

0–1 (13.44) Linus Pettersson, 0–2 (21.37) Wiggo Weinö, 1–2 (35.22) Jakob Karlsson (Anton Carlsson, Eddie Levin), 1–3 (53.46) Filip Lennström, 1–4 (54.31) Dennis Svensson, 1–5 (57.48) George Weigelt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!