Blekt Västerviks IK föll tungt

Västerviks mardrömsmotståndare den här allsvenska säsongen, Vita Hästen, fortsätter att spöka. I kväll tog bottenkollegan från Norrköping en fullständigt rättvis 5-2-seger - Hästens tredje raka seger över VIK i år. Och nu tajtar det till sig i botten av tabellen.

Vita Hästen fick Christoffer Fish och hans Västerviks IK på fall i kvällens viktiga match i HockeyAllsvenskan. laget från Norrköping vann till slut med 5-2.

Ishockey2017-12-22 20:10

Den första perioden var, förutom fem starka inledande minuter av Västervik, en ganska avslagen historia – tempofattig och fantasilös.
Målmässigt fick VIK visserligen en drömstart då Pierre Gustavsson snodde pucken i anfallszon i den andra minuten, vickade sig fri och hittade luckan i högerkrysset över Pontus Sjögrens axel.
Men tack vare två snabba mål i mitten av perioden (retur i öppet mål av Jesper Samuelsson och ett skott mellan Jonas Fransson ben av en fri Jonathan Tholander) kunde Vita Hästen ta pausvila i ledning.

Fyra minuter in i den andra perioden kom kvällens första numerära överläge. Vita Hästen fick ett brutalt tryck på VIK, men hemmalaget redde ut stormen.
Tre minuter senare var det dags igen och då höll det inte längre. Med bara sekunder kvar av Kalle Östmans tripping-utvisning fick William Haag pucken, drev inåt, drog en pucktittande VIK-back och skickade upp en backhand i nättaket.
Efter Hästens 3-1-mål somnade matchen in totalt och det kändes som att VIK inte hade några som helst motmedel mot Hästens disciplinerade defensiv.

I den tredje perioden var Västervik aldrig nära. Och när Kevin Elgestål gjorde 1-4 i den tionde minuten var matchen körd.
Visserligen petade Patric Blomberg in reduceringen till 2-4 efter en målvaktstavla bara sekunder senare, men i slutändan skulle det visa sig inte betyda någonting.
För med sex minuter kvar gjorde Emil Eriksson 5-2 för Hästen - från ingenstans. Puck på mål, studs och retur.

I och med Västerviks förlust tajtar det till sig rejält i botten av tabellen, där VIK nu bara är två poäng före Troja och Karlskoga som just nu parkerar på platserna som innebär spel i Kvalserien.
Mitt i alla bedrövelse kan man konstatera att det fanns ett annat länslag som hade det ännu tuffare i kväll. IK Oskarshamn förlorade hemma mot IK Pantern med 0-8.
Bäst i ett blekt Västervik i kväll var Pierre Gustavsson och Kalle Östman.