Blekt Vimmerby tappade allt i slutminuterna

Inte nog med att han fick se sitt lag åka på en ytterst sur och onödig förlust borta mot Skövde. VH-kaptenen Markus Modigs tvingades dessutom kliva av isen skadad i den tredje perioden. – Jag vet ärligt talat inte vad vi sysslar med, suckade han på väg in i spelarbussen.

Viktor Kokman var bäst i Vimmerby när laget förlorade med 3-2 borta mot Skövde på lördagseftermiddagen.

Ishockey2017-01-14 17:13

Ett skadeskjutet Vimmerby Hockey svarade för en blek insats borta mot Skövde i lördags. Trots ledning med 2-0 och med 2-1 bara fem minuter från slutet, förlorade man med 3-2.
Förlusten gör att lagets position i botten av tabellen blir allt besvärligare.
– Jag vet ärligt talat inte vad vi håller på med. Skövde är ett lag som vi ska slå sju dagar i veckan, sa lagkaptenen Markus Modigs, som fick kliva av isen efter att ha fått två tuffa smällar mot huvudet under matchen.
– Jag vill inte kommentera det nu, säger han.

Även David Stenbacka fick lämna matchen efter att ha fått en puck i ansiktet.

Skövde chockstartade matchen och hade ett friläge redan efter 20 sekunder. Man brände det, Vimmerby repade mod och tog sedan över den första perioden helt och hållet.
När Hesa Fredrik ljöd för första gången hade VH ledningen med 2-0. Ledningsmålet gjordes efter drygt elva minuter då Markus Modigs frispelades i slottet och skickade in en handledare.
2-0 kom med två minuter kvar att spela. Hampus Harlestam svarade för ett urläckert förarbete, passade en helt en sopren Jesper Kokkonen, som pricksköt in pucken.
En stabil förstaperiod från ett överlägset Vimmerby, även om vare sig tempo eller underhållning nådde några högre höjder.
Sämsta perioden i år?
Den andra perioden skulle man helst vilja slippa skriva något om – utan tvekan en av de sämsta från Vimmerbys sida den här säsongen. VH, som kom till spel med endast sex backar, hade stora problem i egen zon – lägen som man tyvärr allt som oftast satte sig i själva.

Skövde vann skotten i mittperioden med 17-7 och till slut kunde en storspelade Viktor Kokman i VH-kassen inte hålla emot längre. Reduceringen kom efter drygt 13 minuter då Vimmerbyspelare gick bort sig i försvaret och SIK fick komma tre mot en.

Till den tredje perioden gick VH ner på folk. Man spelade med två backpar och tre kedjor och fick plocka om ytterligare i formationerna då Markus Modigs tvingades kliva av.
Trots det steppade Vimmerby upp en aning i slutperioden och såg ut att kunna fixa tre poäng. Fram tills det var fem minuter kvar…

2-2 gjordes av ex-VH-spelaren Adam Rundqvist och av bara farten avgjorde Skövde med bara två och en halv minut kvar genom Carl-Johan Sjögren.
Ett tröttkört Vimmerby var sedan aldrig riktigt nära att kvittera.
– Det har inte blivit så många mål från mig i år, så det här var riktigt skönt, pustar en lycklig Adam Rundqvist i spelargången.
– Så här har det sett ut på slutet – vi har varit dåliga i varenda matchinledning, sedan vaknar vi plötsligt till liv.
Vad beror det på?
– Inte en aning. Vi måste göra som i andra och tredje perioden – spela enkelt och hålla pucken i anfalsszon. Då är vi tunga och har bra ork.
Dina tankar om Vimmerby anno 2016/17 då?
– Skridskostarkt som vanligt. I dag var de dessutom väldigt mycket bättre än vad vi var i den första perioden.