Blink, blink så hade Endre också hållit nollan: "Stark duo"

Stabilt spel mellan stolparna, hållen nolla och seger med fyra måls marginal. Första matchen i VH-tröjan hade knappast kunnat blivit bättre för målvakten Claes Endre. "Skönt att inleda på bästa sätt", säger han efter 4–0-segern.

Efter Robin Christofferssons nolla i första matchen ville Claes Endre inte vara i sämre i kampen om förstaspaden. Han holl nollan i vinsten med 4-0.

Efter Robin Christofferssons nolla i första matchen ville Claes Endre inte vara i sämre i kampen om förstaspaden. Han holl nollan i vinsten med 4-0.

Foto: Jens Lidesjö

Ishockey2024-08-15 07:00

Endre, som lämnade Södertälje SK efter förra säsongen, fick verkligen en smakstart i sin nya klubb. 

Han höll tätt i 4–0-vinsten, vilket innebär att VH städat av Tranås med 9–0 sammanlagt på de två inledande försäsongsfajterna. 

Hur vill du beskriva din första match i VH?

– Väldigt kul att spela match igen. Även om jag har en bra träningsvecka bakom mig är träning träning och match match, det är skillnad. Det var skönt att inleda på bästa sätt, säger Endre till Sporten kort efter matchens slut.

Han börjar mer och mer komma in VH-kostymen. 

– Det känns bättre för varje dag som går. Det är en ny miljö och nya intryck runtomkring som man börjat vänja sig vid. Det har varit en omställning, men nu börjar det ordna upp sig både på isen och utanför. Det hjälper att familjen är på plats i stan nu till exempel. Det känns skönt och nu kan man fokusera på hockeyn rejält.

Vad är det som gör att ni vinner övertygande mot Tranås igen?

– Vi vinner boxplay och powerplay, det är bra av oss. Annars tycker jag det är en dålig match med mycket felpass. Det är inte alls såhär vi vill spela. Jag tycker vi hanterar det mycket bättre i första matchen. Men det är ändå viktigt att vi vinner och skapar en vinnarmentalitet tidigt. Även om inte spelet sitter fullt ut har vi vunnit och hållit nollan i två raka matcher.

Det var ett gäng svettiga VH minuter i andra perioden. Två gånger om fick VH spela tre mot fem i numerärt underläge. Båda gångerna berodde det på protester efter att en första utvisning tilldelats.

– Antingen är vi grymma på fem mot tre, eller så kanske inte de (Tranås) tränat in så mycket varianter. Det kanske är en kombination. I det långa loppet kommer vi inte vinna på att snacka ut oss i matcherna, men det är vi medvetna om. Vi vet också att domarna ofta är stentuffa under försäsongen för att sätta en standard. 

Resultatet innebär att både Claes Endre och hans kollega (eller konkurrent) Robin Christoffersson inlett starkt med noll insläppta mål i respektive match. Endre säger följande om samarbetet målvakterna emellan under säsongsinledningen: 

– Det har funkat fantastiskt. Robin är ödmjuk och vill, likt mig, tävla på träningen. Jag har fått superbra intryck av honom. Och det kommer nog bara bli bättre. Vi kommer vara en stark målvaktsduo, det är jag övertygad om.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!