Adam Petersson vill fortsätta att utmana

Han bjöd på en rejäl läckerbit senast med sitt 6–3-mål senast i segern mot Mörrum där Vimmerby Hockey fick rejäl islossning. Kan Adam Petersson göra ett nytt drömmål på söndagen mot Halmstad? "Det är bara att göra det man brukar", säger han.

Adam Petersson bjöd på ett drömmål senast mot Mörrum.

Adam Petersson bjöd på ett drömmål senast mot Mörrum.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-10-13 17:45

Det var i den tredje perioden som Vimmerbys Adam Petersson i onsdags fintade bort Mörrums back ordentligt i en mot en situation och sedan kunde 20-åringen lägga upp pucken kyligt i högra krysset.

– Innan den andra perioden så kom Oskar Lindgren fram till mig och sa att jag skulle utmana deras backar lite mer. Sen fick jag det där läget, säger Peterson.

Hur var känslan när du fick till dragningen och kom fri med målvakten?

– Man tänker inte så mycket i stunden. Men det var bara roligt att det gick vägen.

Adam Petersson har gjort tre poäng på fyra matcher i säsongsinledningen för Vimmerby. Tillsammans med Martin Pärna och Carl Sjöberg har de kanske varit lagets bästa kedjeformation så här långt. 

– Vi har hittat en bra kemi i vår line. Pärna är väldigt puckskicklig och Sjöberg är en smart spelare. Vi kompletterar varandra väldigt bra.

På söndagen väntar en ny bortamatch för Vimmerby Hockey. Då står Halmstad Hammers för motståndet. Ett Halmstad som toppade tabellen innan bakslaget mot Karlskrona senast (1–7). 

– Hårt arbete och bra defensiv är nycklarna för oss. Vi visade senast att offensiven kommer om man bara gör det man ska bakåt. 

Tränare Hampus Sylvegård säger så här inför uppgiften:

– Det gäller att vi är ödmjuka och betalar priset för att vinna. Det finns inga lätta matcher i den här serien, säger han.

• Vi tv-sänder VH:s match mot Halmstad på söndag med start 15.55.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!