Blytung BrynÀsseger mot Malmö i bottenstriden

Malmö var den stora förloraren i SHL:s bottenstrid pĂ„ lördagen. Hemma mot tabelljumbon BrynĂ€s blev det 0–3, samtidigt som ocksĂ„ HV71 och Linköping tog viktiga segrar. –VĂ„rt anfallsspel Ă€r totalt obefintligt, sĂ€ger Malmös Oliver Lauridsen till C More.

BrynĂ€s Jaedon Descheneau firar sitt 2–1-mĂ„l under lördagens SHL-match borta mot Malmö.

BrynĂ€s Jaedon Descheneau firar sitt 2–1-mĂ„l under lördagens SHL-match borta mot Malmö.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Ishockey2021-02-06 17:45

BrynÀs kom till Malmö med sex raka förluster i ryggen. Drygt 13 minuter in i andra perioden sÄg det ut som att hockeygudarna skulle fortsÀtta straffa GÀvlelaget.

Jaedon Descheneau fick troligen sitt öppnaste lÀge för sÀsongen, men trots helt öppet mÄl lyckades kanadensaren pÄ nÄgot sÀtt lÀgga pucken vid sidan av mÄlet.

Som tur var för Descheneau fanns det en lagkamrat som inte tĂ€nkte lĂ„ta laget grubbla lĂ€nge pĂ„ den missen. Oula Palve gled kort dĂ€refter elegant igenom Malmöförsvaret och sprĂ€tte upp en backhand i nĂ€ttaket till 1–0.

– NĂ„gonstans visar det dĂ€r nĂ„gonting, att vi kan vĂ€nda det direkt och i anfallet efter göra en kasse. För det dĂ€r Ă€r en sak som annars kan sĂ€tta sig, dĂ€r man kan kĂ€nna â€Ă„h, nej”, sĂ€ger BrynĂ€s mĂ„lvakt Samuel Ersson till C More efter matchen.

Tog revansch

49 sekunder in i den sista perioden tog Jaedon Descheneau sedan revansch pĂ„ sig sjĂ€lv. Shane Harper snodde Ă„t sig pucken i offensiv zon och hittade Descheneau som satte 2–0 i krysset.

Lite senare gjorde Harper 3–0 och fixade tre viktiga poĂ€ng i bottenstriden, dĂ€r BrynĂ€s nu gĂ„r upp pĂ„ samma poĂ€ng som just Malmö.

– Det var en viktig match. Vi gör en grym match och gör det vi behöver. Vi visar disciplin, blockar skott och jobbar stenhĂ„rt för laget. Och det ger resultat, sĂ€ger mĂ„lvakten Samuel Ersson.

– Och det Ă€r jĂ€ttekul att fĂ„ kliva fram lite och göra lite avgörande rĂ€ddningar, och att det i slutĂ€ndan ledde till att vi vann den hĂ€r matchen. Det ger bĂ„de mig och hela laget sjĂ€lvförtroende.

Tunga i powerplay

Det var fler bottenlag som hade en fin lördagseftermiddag.

HV71 besegrade Örebro med 4–1 och klev Ă„tminstone tillfĂ€lligt upp pĂ„ den tionde och sista slutspelsplatsen. Tre av HV71:s mĂ„l kom i powerplay.

– Vi har bra sjĂ€lvförtroende dĂ€r, det har vi haft hela sĂ€songen. Vi vet vad vi ska göra och har riktigt skickliga spelare pĂ„ alla positioner, sade Anton Wedin, som satte 3–1-mĂ„let i den andra perioden, till C More.

GlÀdjande för Jönköpingslaget var ocksÄ att det finlÀndska nyförvÀrvet Arttu IlomÀki satte tvÄ av mÄlen i sin andra match i klubben.

Linköping Ă€r tvĂ„ placeringar bakom HV71, men med lika mĂ„nga poĂ€ng efter att ocksĂ„ ha tagit en viktig trepoĂ€ngare genom 3–2 hemma mot FĂ€rjestad.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!