Blytung förlust för Västervik

Västervik gjorde en stark insats hemma mot topplaget Leksand. Till poäng räckte det inte ändå. Leksand avgjorde med två mål i slutet matchen och vann med 4-1.

Seger - till slut. Topplaget Leksand fick jobba hårt för att besegra Västervik.

Ishockey2018-01-26 20:17

Västervik började som vanligt piggt hemma och tryckte tillbaka tabelltvåan Leksand ordentligt i matchinledningen. VIK hade också två numerära överlägen som kunde ha resultaterat. Det dröjde sex minuter innan det klassiska dalalaget sköt sitt första skott på mål.

De rödblå var värda ett ledningsmål med tanke på hur spelet såg ut första tio minuterna. Men offensivt skickliga Leksand skulle vakna. Med flera snabba spelvändningar var de nära att överlista VIK-målvakten Jonas Fransson ett flertal gånger. Till slut kom också 0-1, låt vara att det såg en aning billigt ut. Efter skott och retur låg pucken fri för ett ögonblick. Det utnyttjade gästernas Martin Karlsson på bästa sätt, som bara hade att raka in pucken i öppen kasse.

Mittperiodens första halva ägdes sedan totalt av leksingarna. Västervik hade svårt att komma ur egen zon. Men precis som i den första perioden svängde pendeln över. Denna gång till VIK. Kvitteringen kom i slutet. Dan Pettersson sprätte upp pucken i nättaket och 1-1 var ett faktum.

Det hettade till ordentligt i slutet och det var heta känslor. I sista perioden fick hemmalaget gå runt på fyra backar, sedan både Oscar Drugge och Oskar Carlsson tvingats kliva av efter skada. Spelmässigt var det inget som påverkade VIK nämnvärt att de fick gå runt på kort om folk. Västervik var det klart bättre laget och skapade en mängd chanser, inte minst genom Victor Öhman.

När de flesta satt och väntade på ett hemmamål, kom kallduschen fem minuter före slutet. Från ingenstans kom istället 1-2 genom Anton Karlsson. Kort efteråt kom även 1-3 genom Emil Bemström. I öppen kasse satte Alex Friesen 1-4.

För ett hårt jobbande VIK var förlusten oerhört jobbig.

Redan på söndag möts lagen igen, i Leksand.

Västervik-Leksand 1-4 (0-1, 1-0, 0-3)
Första perioden: 0-1 (18.35) Martin Karlsson (Anton Öhman, Emil Bemström).
Andra perioden: 1-1: (38.21) Dan Pettersson (Victor Öhman, Jacob Tenemyr).
Tredje perioden: 1-2 (54.16) Anton Karlsson (Matt Carey), 1-3 (56.37) Emil Bemström (Patrik Norén, Oskar Lang), 1-4 (59.15) Alex Friesen.
Utvisningar VIK: 2x2. Leksand: 5x2.
Skott: 8-13, 8-10, 8-13

Publik: 1978.