Blytung förlust för Vimmerby

Bittert, tungt, deppigt... Ta vad ni vill. Vimmerbys förlust mot Kallinge sved ordentligt. - Det känns oerhört surt, säger assisterande tränaren Nicklas Oscarsson efter 3-2-förlusten.

Kallinge fick jubla över tre poäng mot VH medan det var dubbelt deppigt för Calle Brattenberger. Inte nog med att laget förlorade, VH-målvakten tvingades kliva av isen i början av tredje perioden efter att ha fått en puck i huvudet. Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2013-01-31 07:56

Skövde - och så nu Kallinge. Återigen föll VH precis i slutet av en match. Och det matchavgörande målet föregicks av mycket slarv i hemmalaget.
- Vi måste ju få bort pucken i det läget. De får skjuta fyra-fem gånger, säger en uppretad Anders Spaak.
Så var det. Vikarierande målvakten Robin Andersson (ersatte skadade Calle Brattenberger i sista perioden) tog skott på skott. Det hjälpte inte...
- Vi gjorde väl mål på vår sjätte retur eller något sånt, sa Kallinges tränare Daniel Eriksson och log med hela ansiktet.
Han var lättad, glad och mycket, mycket nöjd.
Allt annat än vad Vimmerbys spelare och ledare kände sig. Förstås.

"Bra spelmässigt"
Vimmerby var värt poäng sett till spel och chanser.
- Vi gör det kanonbra hela matchen. Det här var spelmässigt faktiskt bättre än både mot Olofström och Mörrum. Och jämfört med senaste hemmamatchen ska vi inte prata om, menar Nicklas Oscarsson.
Första perioden var bländande - från båda lagen. Den var fartfylld, tempostark och bjöd på mängder av chanser.
- Det var riktigt hög kvalitet, men det här är också två jättebra lag, säger Daniel Eriksson.
Och vem tror ni gjorde första målet i matchen...?
Jodå, ni trodde rätt: Kallinge. För nionde gången (av elva) gjorde motståndarna 1-0 mot VH i Allettan. Utmärkte Daniel Olsson-Trkulja placerade säkert in ettan efter fem minuters spel.
Ett pressat Kallinge fick inte glädja sig så länge. Hete Markus Modigs tryckte nämligen in kvitteringen på sin egen retur kort därefter. VH tog också ledningen då Adam Rundqvist misslyckade (!) skott letade sig in bakom Martin Pettersson.