Blytung Malmö-förlust – föll i bottenmötet

Sex omgångar återstår av grundserien i SHL och för Malmö börjar läget bli allt mer prekärt. 1–4 borta mot Brynäs innebär att skåningarna nu har tio poäng upp till säker mark. –Det går ut på att vinna matcher och det gjorde vi inte, säger Malmös tränare Tomas Kollar i C More.

Brynäs Oula Palve jublar efter att ha gjort 1–0 mot Malmö. Brynäs vann till slut med 4–1.

Brynäs Oula Palve jublar efter att ha gjort 1–0 mot Malmö. Brynäs vann till slut med 4–1.

Foto: Ali Lorestani/TT

Ishockey2023-02-23 21:26

Det är ingen rolig tabelläsning för Malmö-supportrarna just nu, framför allt inte efter torsdagens bortamatch mot Brynäs där jumbon från Skåne hade chansen att krympa avståndet till Gävle-klubben som var sju poäng före inför dagens match.

Oula Palve inledde målskyttet för Brynäs med fem minuter kvar av den första perioden när han efter en soloräd skickade in pucken i mål.

Malmös kvittering kom i mitten på tredje perioden signerad Marcus Sylvegård.

Mål i tom kasse

Sex minuter senare tog Brynäs återigen ledningen genom Dmytro Timashov.

Malmö tog ut målvakten, gick för kvitteringen, gick för åtminstone förlängning men fick i stället se Brynäs göra ytterligare två strutar i tom kasse (Oscar Eklind och Jacob Blomqvist).

– Vi skapar en hel del målchanser men lyckas inte få in pucken. Prestationsmässigt är det okej men det går ut på att vinna matcher och det gjorde vi inte, säger Kollar.

– Det är lite stiltje fram till 1–1-målet men sedan tycker jag vi trycker på och tar kommandot igen och har bud på både två och tre mål där – och det kan jag ta med mig som helt okej. Men fortfarande: det går ut på att vinna matcher.

"Alla har chansen"

Brynäs är nu tio poäng före jumbon Malmö och har lika många poäng som HV71 som är tabelltolva och på säker mark.

– Skönt med tre poäng. Det är några matcher kvar, alla har chansen, vi får försöka vinna och ta match för match, säger Timashov.

De två lagen som hamnar sist i SHL får spela "play out" i bäst av sju matcher. Det vinnande laget spelar kvar i SHL och det förlorande laget degraderas till hockeyallsvenskan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!