Blytungt för VSGF – fjärde raka förlusten ett faktum

Kunde Virserums SGF resa sig efter tre raka förluster i Alltrean? Nej. Hemma mot Lidköping åkte man på en storförlust. "Vi är så jäkla rädda för att förlora och den känslan är större än viljan att vinna", säger tränaren Wictor Holmberg.

Virserums SGF fortsätter att ha det tungt i Alltrean.

Virserums SGF fortsätter att ha det tungt i Alltrean.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2022-01-27 21:42

Virserums SGF har hamnat i en stentuff serie i Alltrean. Att laget har inlett med fyra raka förluster vittnar om det. 

På torsdagkvällen hade man inte mycket att säga till om i hemmamötet med Lidköping Red Roosters. VSGF föll med hela 1–7. 

– Jag är mest förbannad nu..., säger tränaren Wictor Holmberg några minuter efter matchslut. 

Han utvecklar sin frustration:

– Vi gör en dålig match och kommer inte alls upp i nivå. Det är en jäkla plattmatch. Det finns kanske några delar som var positiva, framför allt att vi jobbar och sliter hårt under hela matchen. Tyvärr får vi inte ut något av det.

Virserum hamnade tidigt i ett tvåmålsunderläge, men hittade en reducering genom Jeremy McNeil efter åtta minuter. Därefter var det gästerna för hela slanten. 1–3 i paus, 1–6 efter två perioder och 1–7 när slutsignalen i Prolympiahallen ljöd. 

– Jag vet inte vad som händer efter att vi reducerar. Vi är så jäkla rädda för att förlora och den känslan är större än viljan att vinna. Det har satt sig i huvudet, menar Holmberg.

Vad kan man som tränare göra för att försöka förändra det?

– Försöka vara positiv och hitta bra lösningar. Sen möter vi riktigt bra hockeylag också. Det blir ganska tydligt nu, att vi har spelat i den sämsta division 3-serien innan.

VSGF hade en del spelare borta på grund av sjukdomar, men lyckades ändå komma till spel. Bäst för kvällen var forwarden Pavils Galsons, som återvänt till klubben, samt backen Jegor Kulikov. 

Nästa uppgift är bortaderbyt mot Åseda på lördag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!