Bortatränaren: "Kan bli schack, kan bli rock'n'roll"

Han har varit i de flesta ishallarna runt om i Sverige – men aldrig i Vimmerbys. Nu får Mariestads coach Andreas Appelgren besöka "Tigerkulan" för första gången någonsin. "Det ska bli jättekul att komma dit", säger den SHL-meriterade tränaren.

Mariestads tränare Andreas Appelgren ser fram emot sitt första besök i Vimmerbys ishall.

Mariestads tränare Andreas Appelgren ser fram emot sitt första besök i Vimmerbys ishall.

Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Ishockey2021-01-14 19:00

Vimmerby Hockey och Mariestad BoIS har poängmässigt fått liknande inledningar på Allettan-äventyret. VH vann sin premiär men förlorade sin andra match och står på tre poäng. Mariestad förlorade mot Nybro efter straffar i premiären och fick sedan med sig tre poäng senast mot Mörrum, vilket ger västgötarna fyra poäng.

På fredag kväll drabbar lagen samman. För Mariestads tränare Andreas Appelgren blir det här hans första besök i ishallen i Vimmerby. Han har en lång tränarkarriär bakom sig, där han bland annat ansvarat för Leksands IF i både Allsvenskan och SHL.

– Jag har hört mycket gott om Vimmerby och hur laget spelar, så det ska bli jättekul att komma dit, säger Appelgren, som basar över ett ungt lag:

– Vi tappade en del kulturbärare inför säsongen. De hade gjort över 2500 matcher i klubben tillsammans, så det har inte varit helt lätt att ersätta dem. Men vi har ett ungt lag nu och bygger nytt. Det är elva-tolv spelare i truppen som är födda 2000.

Trots det har BoIS i mångt och mycket verkligen imponerat hittills. Man kom tvåa i den västra grundserien, fyra poäng bakom Dalen, och matchade Nybro hela vägen in i premiären av den södra Allettan. Segern mot Mörrum (4–2) i onsdags har gett laget luft under vingarna. Vimmerby kommer i sin tur från en mycket tung 2–1-förlust borta mot Huddinge.

– De (VH) är ett frejdigt lag och spelar en positiv hockey i hög fart. Vi brukar trivas mot sådana lag och gör ofta bra matcher. Nu får vi se hur fredagens match utvecklar sig. Det känns som att det kan bli lite som schack, att vi tar ut varandra, eller så är det rock'n'roll och full fart från start, menar Appelgren.

Har du upplevt någon skillnad på lagen från den södra serien jämfört med lagen ni mötte i den västra?

– Jag tycker att både Nybro och Mörrum varit större och rejälare än många lag i den västra. De klarar av att spela med bra fart och är jobbigare att möta.

Ett annat lag från väst som verkligen överraskat i Allettan är HC Dalen. Laget från Norrahammar har två raka segrar (6–1 mot Visby/Roma och 5–2 mot Troja) i den tuffa serien.

Ni mötte ju Dalen i grundserien... Hur bra är de?

– De har byggt ett lag nu under en tid och spetsat det med SHL-klass. Jag är inte förvånad över deras fina start, de är jäkligt bra, avslutar Appelgren.

Fredagens match mellan VH och Mariestad direktrapporteras på www.vimmerbytidning.se, med start klockan 18:45!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!