Tränaren förvånad över VH:s säsong: "Är jäkligt bra"

Seger i en tät och tuff match mot Vimmerby. Men nu behöver Borås förlita sig på VH, för att kunna nå Allettan. Samtidigt måste man ta minst två poäng hemma mot Nybro. "Vi har verkligen fått ihop det", säger Gunnar Persson, tränare för BHC.

Gunnar Persson, tränare i Borås HC, ledde sitt lag till en uddamålsseger mot Vimmerby.

Gunnar Persson, tränare i Borås HC, ledde sitt lag till en uddamålsseger mot Vimmerby.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-12-07 21:56

Borås är nykomlingar i Hockeyettan den här säsongen och inledde också svagt. Laget tog bara tre pinnar på sina sex inledande matcher.

Efter det har det vänt. En stor förklaring till att Borås gått så starkt stavas Konstantin Barulin.

– Vi förändrade lite grann i styrspelet efter de sex inledande matcherna, men det ska ju inte betyda allt. Det som betydde mycket var att vi tog poäng i den första matchen som Barulin stod, säger Borås-coachen Gunnar Persson när Sporten träffar honom och assisterande tränare Johan Benker efter segermatchen mot VH.

Den KHL-meriterade målvakten, som dessutom tagit VM-guld med Ryssland, storspelade även under onsdagens match i Vimmerby ishall. Några av paraderna han bjöd på var oerhört svettiga. 38-åringen såg till att Vimmerbys Adam Bäckstrand blev hemmalagets enda målskytt i 1–2-matchen.

Faktum är att Borås bara missat att ta poäng i en match sedan Barulin anslöt. Det var i 2–0-förlusten mot serieledande Karlskrona tidigare i november. I resten av matcherna har det blivit minst en pinne. Och nu lever drömmen om Allettan in i den sista omgången.

– Vi har lite folk borta och har haft det under en längre tid. Men vi har verkligen fått ihop det och krigar för varandra hela tiden. Det är inget skönspel. Sen har vi en jäkligt bra målvakt, det får man vara ärlig och säga, säger Gunnar Persson, som är överraskad över att VH inte ligger högre upp i serien:

– Vi satt just och pratade om Vimmerby och att vi tycker de har varit jäkligt bra i båda matcherna vi mött dem den här säsongen. Jag är förvånad över att de har så lite poäng. 

Johan Benker fyller i:

– De spelar med fart och fläkt och flyttar pucken väldigt bra. Jag kommer ihåg det sen min tid i Troja, att Vimmerby alltid varit oerhört svåra att möta, speciellt i den här hallen. Jag vet inte hur de utnyttjar den här hallen, men det går fort här inne, haha.

För att Borås ska kunna nå Allettan behöver de faktiskt stor hjälp av Vimmerby. VH möter Halmstad i den sista omgången på fredag, medan Borås möter Nybro. Halmstad är femma i serien och har just nu den sista Allettan-platsen i sin hand. Borås är bara en poäng bakom men med sämre målskillnad. 

– Vi ska gå in nu och förhandla hur många backar öl Vimmerby ska ha, säger huvudtränare Persson skämtsamt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!