Bouveng på väg tillbaka: "Är hoppfull"

Emma Nordin är tillbaka medan Josefin Bouveng fortfarande är ett frågetecken inför Damkronornas OS-kval nästa vecka. Brynässtjärnan tränar ännu inte för fullt. –Jag är fortsatt hoppfull, säger förbundskaptenen Ulf Lundberg.

Josefine Bouveng. Arkivbild.

Josefine Bouveng. Arkivbild.

Foto: Pär Bäckström/TT

Ishockey2021-11-04 18:02

Det är en vecka kvar till OS-kvalet startar i Luleå och Damkronorna är sedan i tisdags samlade till ett träningsläger i Skellefteå.

Forwardsstjärnorna Emma Nordin, numera i kinesiska KRS Vanke Rays som spelar i ryska ligan, och Josefin Bouveng, Brynäs, var skadade när Ulf Lundberg tog ut truppen till OS-kvalet.

Nu har läget ljusnat – åtminstone för Nordin.

– Emma Nordin har kört för fullt och Josefin Bouveng har testat litegrann, där är planen att det ska stegras allt eftersom. Så jag är fortsatt hoppfull, säger Lundberg.

Damkronorna spelar en träningsmatch mot Frankrike i Luleå på söndag kväll. Om Nordin och Bouveng finns med i den matchen är oklart.

– Det beslutet har jag inte tagit ännu, vi har fredag och lördag först, sedan bestämmer jag mig.

Frankrike åkte, precis som Sverige, ur A-VM 2019 och ses på förhand som den största konkurrenten i OS-kvalet.

TT: Är det bra att möta värsta konkurrenten så tätt inpå?

– Vi stod i valet att möta Frankrike eller att inte ha någon match alls. Jag tycker det är alldeles utmärkt, det är fyra dagar innan första matchen på torsdag och en hel vecka innan vi möter Frankrike igen. Vi jobbar ju med matchlika moment på träningarna, men det är till stor nytta att få ha en match innan. Jag tycker fördelarna överväger nackdelarna, säger Lundberg.

Förutom Frankrike väntar också Slovakien och Sydkorea. Segraren kvalar in till OS i Peking i februari.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!